24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Autoturism de lux, confiscat în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Mehedinţi: Autoturism de lux, confiscat în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Un autoturism marca BMW a fost confiscat de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, deoarece era semnalat ca bun căutat pentru confiscare de către autorităţile din Italia.

Ieri după amiază, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat cetăţeanul român V. Georgică, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Sălaj, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia. „Utilizând profilul de risc privind traficul cu autoturisme furate şi existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autoturismului condus de către cetăţeanul român, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au cercetat amănunţit documentele de identificare ale autoturismului prezentate de către acesta”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Verificările efectuate în bazele de date naţionale au stabilit că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autorităţile din Italia chiar cu o zi înainte de a se prezenta în Vama de la Porţile de Fier I, adică din data de 6 octombrie. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului de drept. În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă fapta constatată de către poliţiştii de frontieră întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tăinuire la furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS