20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiCinci irakieni, reţinuţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Cinci irakieni, reţinuţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat, la malul românesc al Fluviului Dunărea, cinci cetăţeni irakieni, care intenţionau să intre ilegal în România din Bulgaria.

Ieri, în baza unui schimb de informaţii cu Poliţia de Frontieră Bulgară, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Calafat – jud. Dolj şi S.P.F. Gârla – jud. Mehedinţi au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în urmă acţiunii, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, un grup format din cinci persoane de sex masculin care intenţiona să se deplaseze, prin vegetaţie, către interiorul ţării.
Cei în cauza au fost conduşi pentru verificări la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, judeţul Mehedinţi. Din primele cercetări şi declaraţii s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani.
Aceştia au declarat că au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune şi intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră mehedinţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar în baza protocolului româno-bulgar, migranţii vor fi predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi depistării persoanelor implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS