9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Un copil și doi bărbați au fost salvaţi de pe Dunăre, după ce au rămas izolaţi din cauza unei furtuni

Mehedinţi: Un copil și doi bărbați au fost salvaţi de pe Dunăre, după ce au rămas izolaţi din cauza unei furtuni

Poliţiştii de frontieră din Mehedinți au salvat, joi seara, un copil în vârstă de şapte ani, pe bunicul său şi pe un alt bărbat, care rămaseseră izolaţi din cauza valurilor puternice, pe o insulă, pe Dunăre.
La dispeceratul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin a fost primit un apel telefonic de la o persoană de sex masculin care a declarat că împreună cu un prieten şi un copil, sunt izolaţi pe insula aflată în Ostrovul Golu (km fluvial 942 al Dunării, la 1 km în aval de Hidrocentrala Porţile de Fier I). Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (furtună şi valuri mari), bărbaţii erau în imposibilitatea de a manevră ambarcaţia proprie şi a ajunge în siguranţă la malul românesc. În ajutorul celor trei persoane izolate şi aflate în pericol au acţionat poliţiştii de frontieră din echipajul ambarcaţiei Harpon 4106 care s-au deplasat rapid pe direcţia Ostrovului Golu.
Poliţiştii de frontieră le-au oferit, minorului şi celor două persoane adulte, veste de salvare, i-au îmbarcat pe rând la bordul ambarcaţie şi i-au transportat în siguranţă la malul românesc al fluviului Dunărea. P. Ion şi C. Alexandru au declarat că împreună cu minorul P. D. au intrat în cursul dimineţii în Ostrovul Golu pentru a pescui, dar spre seară, vântul puternic şi valurile create i-au pus în imposibilitate de a se întoarce în siguranţă la mal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS