Acasă Eveniment Târgu Jiu: Polițiștii rutieri, la grădiniță pentru a face educație rutieră

Târgu Jiu: Polițiștii rutieri, la grădiniță pentru a face educație rutieră

Târgu Jiu: Polițiștii rutieri, la grădiniță pentru a face educație rutieră

Dat fiind faptul că educaţia rutieră reprezintă un domeniu prioritar pentru atingerea obiectivului strategic de reducere a riscului de victimizare în rândul participanților la traficul rutier, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier au efectuat activităţi de propagandă şi educaţie rutieră prin organizarea și desfășurarea de acţiuni tematice pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Se urmărește atât disciplinarea pietonilor şi conducătorilor de biciclete și de trotinete, cât şi educarea conducătorilor auto pentru a adopta o conduită preventivă în trafic. Astfel, pentru îndeplinirea obiectivului anterior menționat și, în primul rând, pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație, este necesară conștientizarea de către aceștia a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere, aspect care se poate realiza prin organizarea și desfășurarea de activități preventiv-educative.

În acest sens, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Siguranță Școlară au desfășurat ieri activități preventiv-educative pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație, la o grădiniță din municipiul Târgu Jiu. În cadrul activităților desfășurate, micuților participanți la trafic le-au fost prezentate normele rutiere pe înțelesul lor, prin metode interactive de joacă, fiind vizat un concurs tematic intitulat „Așa da, așa nu!”, fiind explicate regulile de deplasare în siguranță pe drumurile publice.

Citeşte şi: Gorj: Tânăr de 22 de ani, reținut după ce ar fi sustras un autoturism cu care a încercat să fugă de polițiști

Exit mobile version