Acasă Local Gorj CEO va fuziona luna viitoare cu Institutul de proiectări miniere Craiova

CEO va fuziona luna viitoare cu Institutul de proiectări miniere Craiova

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia
DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia

Complexul Energetic Oltenia va fuziona cu Institutul de proiectări miniere din Craiova. În acest sens a fost elaborat un proiect de fuziune care va fi supus prezentat acționarilor Complexului Energetic Oltenia în ședința din 10 mai.

Administrația companiei au stabilit în urma discuțiilor și cu șefii din Ministerul Energiei că se impune aprobarea din partea acționarilor Complexului Energetic Oltenia pentru fuziunea prin absorbție a Institutului de Cercetare Științifică, Inginerie Tehnologică și Proiectări Mine pe Lignit SA Craiova. Societatea Comerciala Institutul de Cercetare Ştiinţifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectare Mine pe Lignit din Craiova (SC ICSITPML SA Craiova), este o societate cu capital majoritar de stat și își asigură finanțarea din surse proprii. Acționarul principal este statul, prin Ministerul Energiei– 61.310 acțiuni = 90,39% și persoane fizice – 6.522 acțiuni = 9,61%. SC ICSITPML SA Craiova a fost înfiinţat în anul 1967 și este singurul institut de cercetare – proiectare pentru mine pe lignit din țară, excelând în acest domeniu, în ceea ce privește planificarea și conducerea prin proiecte specifice procesului tehnologic de exploatare și valorificare a lignitului din mine și cariere.

Se va ocupa de ecologizări

Administrarea societății este condusă de un consiliu de administrație format din trei membri numiți de AGOA, iar operațional societatea este condusă de un director general, care pune în aplicare hotărârile consiliului de administrație cu minimum de personal necesar ofertei de proiectare de pe piața lignitului din Oltenia. SC ICSITPML SA Craiova se află amplasat în municipiul Craiova

Se află într-un sediu propriu, clădire cu 5 etaje în coproprietate cu Societatea ELECTROCENTRALE Craiova SA, din care Subsol+Parter+Et.I+Et.II apartinând SC ICSITPML SA Craiova. Au centrală termică proprie și spaţii de parcare în incinta curţii interioare. Amplasarea strategică a societății, la distanțe aproximativ egale față de explotările din vestul și nordul bazinului minier al Olteniei, capacitatea de deservire în domeniul proiectării, fac din ICSITPML SA cel mai reprezentativ institut în domeniul extracției lignitului și reprezintă un punct strategic al exploatărilor referitor la punerea în aplicare a politicilor de extragere și valorificare a resursei minerale pe baza de lignit, având colaborări cu beneficiarii tradiționali de proiecte:

  • Complexul Energetic Oltenia,
  • CET Govora;
  • SNS Rm. Vâlcea;
  • SC CONVERSMIN București.

Cel mai probabil specialiștii institutului preluat de Complexul Energetic Oltenia vor fi angrenați în programele de închidere conservare și ecologizare din carierele miniere. Acestea trebuie să își înceteze definitiv activitatea până în 2030, iar până în 2032 vor trebui să fie gata ecologizările.

Citește și: CEO face loc grupului pe gaze naturale de la Termocentrala Turceni

Exit mobile version