Acasă Local Gorj Gorj: Secții clinice la patru spitale

Gorj: Secții clinice la patru spitale

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu
Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Patru spitale din județul Gorj vor beneficia de secții clinice. Sunt unități medicale care au încadrați medici care predau la facultăți de medicină.

Este cazul mai multor cadre medicale de la câteva spitale din județul Gorj. Acestea susțin cursuri la Universitatea „Titu Maiorescu” din Târgu Jiu. Au fost semnate contracte de colaborare între instituția de învățământ și patru spitale. Acestea sunt: Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Spitalul Orășenesc de la Novaci, Spitalul de Urgență de la Târgu-Cărbunești și Spitalul Orășenesc de la Turceni.

Și Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița din comuna Runcu, are un doctor cadru universitar. Unitatea medicală nu a dorit să intre într-un astfel de parteneriat.

Astfel, în perioada următoare vor fi amenajate secții clinice în spitale. O astfel de secție la fi la Novaci, una la Târgu-Cărbunești, două la Turceni și patru la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Secțiile vor fi prevăzute cu spații pentru practica studenților. Unitățile medicale amintite vor beneficia astfel de dublă finanțare: de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Educației și Cercetării.

Citește și: Extinderea Carierei Jilț Nord, blocată de birocrație

Exit mobile version