Acasă Local Gorj Dezinsecție prin aviotratament si pulverizare la sol în Târgu Jiu

Dezinsecție prin aviotratament si pulverizare la sol în Târgu Jiu

Va fi folosit un avion utilitar pentru dezinsectia aeriană
Va fi folosit un avion utilitar pentru dezinsectia aeriană

Autoritățile locale din Târgu Jiu vor avea la dispoziție serviciile unui operator autorizat pentru realizarea acțiunilor de dezinsecție. Sunt prevăzute cel puțin trei acțiuni de intervenție cu substanțe împotriva țănțarilor și a căpușelor.

Conform reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, vor avea loc, începând cu această primăvară dezinsecții prin aviotratament și prin pulverizare la sol cu echipe autorizate. Pentru aviotratament va fi folosit un avion utilitar. Bugetul pentru tratamentele împotriva insectelor dăunătoare este de 234.000 de lei. Anul acesta acțiunile vor debuta mult mai devreme, pentru că au apărut deja cazuri de persoane care au înțepate de căpușe. Și țănțarii și-au făcut apariția și sunt în perioada în care se înmulțesc. De asemenea, este perioada în care vegetația din cartiere și parcuri se dezvoltă foarte repede, ca urmare a temperaturilor ridicate, iar acest lucru favorizează și apariția căpușelor.

Folosesc numai substanțe autorizate

Căpușele, alături de țânțari favorizează transmiterea unor boli grave. An de an, în municipiul Târgu Jiu sunt aplicate 3 sau chiar 4 tratamente contra insectelor. Acțiunile au loc în perioadele în care nu sunt anunțate ploi, pentru ca substanțele să dezvolte un efect maxim și insectele să fie anihilate. Potrivit normelor în domeniu, autoritățile sunt obligate ca în cazul dezinsecțiilor să utilizeze substanțe prietenoase cu mediul și care să nu afectez cetățenii și populația de albine. Preventiv, apicultorii sunt sfătuiți ca în perioadele de aviotratament, să țină stupii închiși. Lunile în care au loc acțiunile de dezinsecție pe raza municipiului Târgu Jiu sunt aprilie, mai și iunie. În același timp, autoritățile avertizează asociațiile de proprietari din municipiu să igienizeze subsolurile blocurilor și să elimine apa din acestea. Subsolurile inundate reprezintă un mediu favorabil dezvoltării țânțarilor.

Citește și: Încă o săptămână fără apă caldă la Motru

Exit mobile version