Acasă Local Gorj Procurorii cer arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega

Fostul prefect de Gorj, în arest la domiciliu la reședința din Baia de Aramă
Fostul prefect de Gorj, în arest la domiciliu la reședința din Baia de Aramă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut, vineri, instanţei, arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, implicat într-un eveniment rutier în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Târgu Jiu având permisul retras din motive medicale şi aflându-se sub control judiciar.

Judecătoria Sectorului 1 nu stabilit încă data la care să fie soluţionată cererea procurorilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a anunţat, vineri, că, la data de 21 martie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fântânii din municipiu, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, potrivit IPJ Gorj.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că bărbatul avea permisul de conducere retras, de la data de 6 februarie 2024. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras”, anunţă IPJ Gorj.

Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile

Ulterior, Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce a fost prins în Capitală conducând fără permis de conducere.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Citeşte şi: IPJ Gorj face verificări după ce Dan Ilie Morega ar fi agresat fizic o jurnalistă

Exit mobile version