Acasă Local Gorj Piste pentru bicicliști în comuna natală a lui Brâncuși

Piste pentru bicicliști în comuna natală a lui Brâncuși

Primăria Peștișani vrea piste de biciclete pe drumurile locale
Primăria Peștișani vrea piste de biciclete pe drumurile locale

Peștișani, comuna natală a sculptorului Constantin Brâncuși, va beneficia de piste de biciclete pe drumurile locale.

Este un proiect menit să atragă mai ușor turiștii către obiectivele turistice din zonă și în special către Casa Memorială „Constantin Brâncuși” de la Hobița. Se au în vedere lucrări de construire piste de biciclete în cadrul proiectului „Cu bicicleta la Brâncuși – accesibilizare obiective turistice prin realizare piste biciclete pe drumurile locale ale comunei Peștișani”.

Finanțarea a fost obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10. Bugetul este de peste 1,5 milioane de lei, iar la finalul lunii martie va avea loc licitația pentru stabilirea constructorului.

„Contractul presupune execuția de lucrări de construire piste de biciclete în lungime de 3.282 m în Peștișani. Valoarea estimată pentru execuția lucrărilor este de 1.518.529,20 lei fără TVA conform devizului general al investiției:

  • Construcții și instalații – 1.512.571,50 lei fără TVA
  • Lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier – 5.957,70 lei fără TVA. Total valoare estimată = 1.518.529,20 lei fără TVA”, conform Primăriei Peștișani.

Stațiune turistică de interes local

Comuna Peștișani are în componență următoarele sate: Boroșteni, Brădiceni, Frâncești, Gureni, Hobița, Peștișani și Seuca. Locul de baștină a sculptorului Constantin Brâncuși, comuna Peștișani a devenit în anul 2020 stațiune turistică de interes local. Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, a adoptat Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități, ca stațiuni turistice de interes național, respectiv local.

„Începând de astăzi, 8.05.2020, Comuna Peștișani a fost declarată Stațiune Turistică de interes local. După 2 ani de demersuri în care s-au obținut toate avizele de la toate ministerele, vizite în teren, consultare publică, putem demara o strategie care să ducă cât mai rapid la dezvoltarea turistică a localității.

Ca urmare a obținerii acestui statut, atât Primăria Peștișani, cât și cetățenii și agenții economici din comuna, vor putea obține mult mai ușor finanțări europene pentru investiții în toate domeniile”, a declarat primarul de atunci al comunei Peștișani, Cosmin Pigui. În județul Gorj, mai sunt atestate ca stațiuni turistice localitățile Săcelu, Polovragi, Baia de Fier și Novaci.

Citește și: Sărbătoare câmpenească duminică la Novaci de Lăsatul Secului

Exit mobile version