Acasă Local Gorj (VIDEO) Târgu Jiu: Exercițiu de pregătire a ISU de Ziua Protecției Civile

(VIDEO) Târgu Jiu: Exercițiu de pregătire a ISU de Ziua Protecției Civile

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a organizat de Ziua Protecției Civile un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la sediul SC J.Christof E&P Services SRL – Atelier Central Târgu Jiu, fosta Bază Tubulară.

Situația tactică simulată a presupus producerea unui cutremur major în regiunea Oltenia care a produs pagube majore la sediul operatorului economic, două persoane fiind surprinse în timp ce efectuau lucrări specifice. Una dintre presupusele victime a fost surprinsă de cutremur la înălțime, pe o schelă, iar cea de-a doua victimă a fost surpinsă sub dărâmături, la sol.

Echipajele ISU specializate au intervenit exact ca într-o situație reală pentru salvarea victimelor, acordarea primului ajutor calificat și transportarea către unitățile spitalicești.

„Pe lângă situația tactică, am purtat discuții constructive cu angajații și reprezentanții operatorului economic despre comportamentul corect pe care trebuie să-l adopte într-o situație reală.
Nu este primul exercițiu pe care îl desfășurăm la acest operator economic, de fiecare dată, angajații tratând cu maxima seriozitate activitățile de prevenire și intervenție în cazul producerii unei situații de urgență.
Pentru a fi informați corect despre cum ne comportăm într-o situație de urgență accesați cu încredere platform națională https://fiipregatit.ro„, potrivit ISU Gorj.

Citeşte şi: Care sunt oraşele cele mai căutate de români, în 2024, pentru vacanţe şi city break-uri

Exit mobile version