Acasă Local Gorj 70% din pensiunile verificate în Rânca nu au autorizație

70% din pensiunile verificate în Rânca nu au autorizație

70% din pensiunile verificate în Rânca nu au autorizație
70% din pensiunile verificate în Rânca nu au autorizație

Situație fără precedent scoasă în evidență în urma unor controale ale Protecției Consumatorilor în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj.

Potrivit membrilor echipelor de control 70% din unitățile de cazare verificate până acum nu au autorizație ISU sau din partea primăriilor Novaci sau Baia de Fier. Nu a fost precizat numărul pensiunilor și cabanelor verificate până acum. Controalele sunt în derulare. Acolo unde nu sunt autorizații va fi dispusă măsura opririi temporare a activității.

Au fost depistate foarte multe dintre unitățile de cazare care nu erau autorizate să funcționeze

„Astăzi 4.01.2024 au loc acțiuni de control în cadrul Comandamentului de Iarnă în stațiunea Rânca, județul Gorj. În urma acestor acțiuni de control au fost depistate foarte multe dintre unitățile de cazare care nu erau autorizate să funcționeze fie de către ISU Gorj, fie de către primăriile pe raza cărora își desfășoară activitățile de comerț și de cazare.

Acest aspect este unul extrem de grav, având în vedere riscurile la care sunt supuși consumatorii, fără să aibă cunoștință despre acest aspect și spun asta având două situații tragice petrecute la Clubul Colectiv, acum câțiva ani și la Ferma Dacilor acum câteva zile. Măsura imediată pe care colegii mei au decis să o aplice a fost aceea de Oprire Temporară a Prestării Serviciilor în aceste unități până la intrarea în legalitate”, conform lui Felix Manta, reprezentant al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor.

În această perioadă sute de unități de cazare din Rânca au rezervări făcute turiștilor.

Citeşte şi: Sorin Purec, reinstalat rector la UCB

Exit mobile version