Acasă Local Gorj Gorj: Autoritățile au confiscat cai, rațe, gâște sau porci tratați necorespunzător în...

Gorj: Autoritățile au confiscat cai, rațe, gâște sau porci tratați necorespunzător în gospodării

Unii gorjeni nu și-au tratat corespunzător animalele și au rămas fără ele
Unii gorjeni nu și-au tratat corespunzător animalele și au rămas fără ele

Zeci de animale, chiar și cai, din Gorj tratate necorespunzător de către stăpâni au ajuns în acest an în adăposturi. Conform reprezentanților Direcției pentru Gestionarea Animalelor Gorj, peste 25 de animale au fost ridicate de la începutul anului și până în prezent din gospodării. Animalele erau tratate necorespunzător, nealimentate cum trebuie sau chiar bătute. În adăposturi au ajuns: cai, pisici, câini, rațe, gâște și chiar un porc.

„Nu ne așteptam să ridicăm atâtea animale tratate necorespunzător. Erau nehrănite sau chiar bătute. Le-am ridicat. Am fost solicitați de către poliție. Am ridicat cai, păsări precum rațe sau gâște, pisici, câini și un porc. Porcul erau într-o gospodărie din Bălești. Nu era îngrijit cum trebuie. Ajunsese într-o stare deplorabilă. L-am dus la adăpostul din Argeș. Medicul de acolo a vrut să îl ducă la București la RMN, dar porcul a murit înainte să fie dus la RMN. Adăposturi pentru câini sunt la Târgu Jiu, Rovinari și Orăștie cu care noi avem contracte. Porcii îi ducem în Argeș, caii în Bacău. Sper să avem cât mai puține intervenții în noul an”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Animalelor Gorj, care funcționează în cadrul Consiliului Județean.

Trei târguri de adoptii anul viitor

Animalele tratate necorespunzător sau care umblă pe străzi și-ar putea găsi mai repede un stăpân. Astfel, gorjenii vor putea adopta animale anul viitor în cadrul unor târguri de profil. Direcția de Gestionarea Animalelor Gorj a propus deja organizarea a trei târguri de adopții câini fără stăpân.

Cele trei acțiuni vor avea loc la Târgu Jiu, Motru și Rovinari și vor fi organizate împreună cu adăposturile canine din zonele respective. În anul 2023 nu a fost organizat niciun târg de adopții, iar anul viitor se va încerca să se impulsioneze această activitate. Astfel, animalele care mai sunt în padocuri vor putea fi preluate cu obligații de către cetățeni. În acest fel se vor reduce costurile cu întreținerea animalelor.

În plus, legislația prevede eutanasierea animalelor fără stăpân. Nu tot timpul se ajunge însă la această variantă. Adopțiile ar putea însemna chiar salvarea vieții animalelor care nu mai pot fi ținute în adăposturi.

Citește și: Două supermarketuri din Târgu Jiu, amendate de Protecția Consumatorilor

Exit mobile version