Acasă Local Gorj Peste 22.000 de pacienți cu diabet, înregistrați în Gorj

Peste 22.000 de pacienți cu diabet, înregistrați în Gorj

Peste 22.000 de pacienți cu diabet, înregistrați în Gorj
Peste 22.000 de pacienți cu diabet, înregistrați în Gorj

În județul Gorj sunt peste 22.000 de pacienți înscriși în Registrul Județean de Diabet.

La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, în cadrul Compartimentului de Diabet, au fost internați (internare continuă și internare de zi) de la începutul anului și până în prezent aproximativ 600 de pacienți cu diabet zaharat(DZ), mulți dintre ei fiind deja în stadiul de complicații cronice majore.

De asemenea, la Cabinetul de Diabet Zaharat din Ambulatoriul Integrat au beneficiat de consult de specialitate, rețete, etc peste 8.200 pacienți.

Când vine vorba despre incidența cazurilor de DZ tip 1 la copiii din județul Gorj, vorbim doar de pacienții cu vârsta sub 18 ani (cei de peste 18 ani diagnosticați cu DZ tip 1 intră în rândul adulților) – au fost înregistrate 9 cazuri noi în anul 2021, 6 cazuri noi de DZ tip 1 la copii în 2020, 5 cazuri noi de DZ tip I în 2022, potrivit datelor din Registrul Județean de Diabet Gorj.

În total, sunt despre 45 de copii înregistrați în acest Registru Județean, dar trebuie făcută mențiunea că pot exista și alți pacienți care se tratează în alte județe (alegerea părinților) și nu apar înregistrați în acest Registru.

Care sunt simptomele

Simptomele diabetului zaharat sunt: poliurie-urinări frecvente, nocturne; polidispsie-cosumul unor cantități crescute de lichide; sete intensă; scădere ponderală marcată în ciuda ingerării unor cantități crescute de alimente (polifagie) etc.

Citeşte şi:Ecograf portabil de ultimă generație pentru Secția Neonatologie din SJU

Exit mobile version