Acasă Local Gorj Parc fotovoltaic uriaș într-o comună din Gorj

Parc fotovoltaic uriaș într-o comună din Gorj

Investitorii pentru parcul fotovoltaic sunt din București, Dolj și Gorj
Investitorii pentru parcul fotovoltaic sunt din București, Dolj și Gorj

Un parc fotovoltaic uriaș va fi construit la Turburea, în județul Gorj. Investitorii sunt din București, Dolj și Gorj, după cum au precizat reprezentanții Primăriei din Turburea.

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, a precizat că a fost eliberat deja certificatul de urbanism necesar obținerii celorlalte documente pentru demararea investiției. Întreprinzătorii au la dispoziție aproape 100 de hectare de teren în zonă.

„Cineva a cumpărat 37 de hectare și altul 62 de hectare. Le-am dat certificatul de urbanism pentru un parc fotovoltaic. Sunt ceva probleme cu 12 hectare și se fac verificări. Este o stație în zonă și pentru conectarea la rețea. Au cumpărat terenul de la oameni din zonă. Noi ne-am bucura dacă terenul ar fi folosit și pentru agricultură sau pentru alte activități de producție sau de altă natură”, a precizat primarul comunei Turburea, Ion Bârcă.

Noua sală de sport va fi alimentată cu energie solară

Este de precizat că și noua sală de sport din comună va fi alimentată cu energie solară. Compania Națională de Investiții a finalizat lucrările la sala de sport din Turburea. Investiția are o valoare de peste 2 milioane de euro. CNI a construit clădirea și a asigurat toate dotările necesare, în timp ce autoritățile locale au pus la dispoziție utilitățile și au amenajat zona. Noua sală de sport are și 100 de locuri pentru public. Va putea fi folosită de cei 500 de elevi de la școlile din comună. După orele de sport va putea fi utilizată și de tinerii din localitate pentru jocuri sportive. Edilii nu vor să perceapă, deocamdată, o taxă pentru folosirea obiectivului. Sala de sport din Turburea este cea mai mare investiție de care a avut parte localitatea în ultimii ani va fi depășită însă de investiția în parcul fotovoltaic amintit. Și sala de sport va fi alimentată cu energie solară, însă de la panourile fotovoltaice ale primăriei, după cum a declarat Ion Bârcă.

Citește și: Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”, la Târgu Jiu

Exit mobile version