Acasă Local Gorj CEO constituie stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă

CEO constituie stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă

CEO constituie stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă
CEO constituie stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a început pregătirile pentru perioada de iarnă. An de an se fac pregătiri încă de la începutul toamnei pentru funcționarea în bune condiții a grupurlor energetice.

Pe lângă serviciile de mentenanță și de reparații, este nevoie de stocuri consistente de cărbune. Acestea trebuie să fie constituite la depozitele din cadrul sucursalelor electrocentrale. De asemenea, stocuri vor exista și la nivelul carierelor miniere. Stocurile trebuie să foe aprobate de către Guvern. Acestea trebuie să fie constituite până la finalul lunii octombrie. Prin urmare, companiile energetice trebuie să aibe la dispoziție cantitățile necesare de cărbune pentru a sigura producția de energie solicitată de ministerul de resort.

Consum mai mare de energie și de cărbune

În perioada de iarnă se înregistrează automat un consum mai mare de enerie electrică. Așadar, este nevoie și de stocuri consistente de combustibil la nivelul companiilor energetice. Complexul Energetic Oltenia a fost nevoit să asigure în ultimii ani între 700.000 și 1,2 milioane de tone de lignit pentru perioada de iarnă.

Au fost cantități suficiente pentru ieșirea din iarnă. În ultimii ani, Complexul Energetic Oltenia a avut de constituit stocuri de lignit din ce în ce mai mici. Motivul este legat de faptul că au tot fost închise grupuri energetice. Ultimele două și-au încetat activitatea în luna iunie a acestui an. Este vorba de un bloc energetic de la Termocentrala de la Rovinari și un grup energetic de la Termocentrala Turceni. Cea mai mare cantitate de cărbune, respectiv 70 – 80% trebuie să se regăsească în depozitele de la termocentrale.

Citeşte şi: Studenții care au restanțe nu vor mai avea gratuitate pe CFR

Exit mobile version