Acasă Local Gorj Gorj: Cursuri de prim ajutor pentru locuitorii din Novaci

Gorj: Cursuri de prim ajutor pentru locuitorii din Novaci

Gorj: Cursuri de prim ajutor pentru locuitorii din Novaci
Gorj: Cursuri de prim ajutor pentru locuitorii din Novaci

Cetățenii din Novaci sunt chemați luni la Casa de Cultură din Novaci unde vor fi organizate cursuri de prim ajutor. Acestea sunt oferite gratuit cu ajutorul Direcției de Cruce Roșie Gorj. Cursurile au loc de la ora 10,00 în cadrul Școlii de Vară.

„În acest fel dorim să venim în sprijinul instruirii tinerilor și vârstnicilor pentru a fi capabili să acorde primul ajutor, în sprijinul firmelor și instituțiilor din Novaci, deoarece sănătatea cetățenilor este foarte importantă și conform art. 10 din legea 319 / 14.07.2006 privind securitatea muncii, angajatorul are obligația să ia măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor, ținând cont de restul angajaților.

De asemenea, Ghidurile Consiliului European de Resuscitare recomandă ca 5% din totalul salariațiilor să fie instruiți în acordarea primului ajutor. Cursurile sunt particularizate în funcție de profilul de activitate al salariaților, al mediului în care activează persoanele prezente la curs și acoperă cele mai importante module de prim ajutor: suportul vital de bază – resuscitarea, arsuri, fracturi, electrocutare, etc. Specificul cursului va fi stabilit și în funcție de solicitările persoanelor prezente”, conform Primăriei Novaci.

Citeşte şi: Franţa va interzice elevelor să poarte în şcolile de stat abaya

Exit mobile version