Acasă Actualitate Cultura Actorul Toma Cuzin organizează a doua ediție a festivalului „Film în sat”,...

Actorul Toma Cuzin organizează a doua ediție a festivalului „Film în sat”, la Peștișani

Actorul Cuzin Toma și-a propus să contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă
Actorul Cuzin Toma și-a propus să contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă

Asociația Culturală „Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu” organizează a doua ediție a Festivalului de artă „Film în Sat”.

Este un eveniment cu acces liber, care oferă participanților oportunitatea de a întâlni actori și regizori, artiști plastici și muzicieni. Perioada aleasă este 1-6 august, în localitatea de baștină a actorului, la Peștișani, în județul Gorj. Filme românești și moldovenești, spectacole de teatru, concerte live și ateliere de creație se regăsesc în programul festivalului. Acest festival este inițiat de actorul Cuzin Toma, care și-a propus să contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă. Vor avea loc proiecții de film în aer liber și vor exista și terase pentru alimentația public. Nu vor lipsi atelierele diverse cu participarea localnicilor și a turiștilor.

Pictură, broderie, muzică live

Vor avea loc o serie de ateliere susținute de artiști, care se adresează participanților cu vârste cuprinse între 6 și 70 de ani, invită la creativitate și socializare, într-un cadru de poveste: „Amprenta, atelier de broderie coordonat de Cuzina, artist plastic; Pădurea de șevalete, atelier de pictură coordonat de Ana Bănică, artist vizual, alături de Cuzina; Zburătoare, un spectacol de action painting în cadrul căruia artistele Estera Osorhan, Ana Bănică și Cuzina vor picta pe ritmuri de muzică live; precum și instalațiile Speranța, Pasăre și Prezențe, ale Cuzinei, alături de muralul care va fi realizat în timpul festivalului de către artista Ana Bănică. Programul complet al ediției 2023 de la Peștișani va fi afișat în perioada următoare pe https://www.filminsat.ro/pestisani-2023.”, conform organizatorilor.

Mesaj pentru turiști

Autoritățile vor cât mai mulți turiști la Festivalul „Film în Sat”.

„Descoperă cultura și arta contemporană într-un mod unic și autentic, la cel mai așteptat eveniment din mediul rural: „Film în Sat”. Vă invit să fiți parte a unei experiențe extraordinare care îmbină tradiția și inovația, aducând spiritul artistic și creativitatea în inima satului Peștișani (Gorj), locul natal al marelui Brâncuși. Așadar, marcați-vă cu roșu în agendă perioada 1-6 august, pentru că aici se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului. „Film în Sat” reprezintă un spațiu captivant, unde cultura prinde viață prin filme românești și moldovenești deosebite, spectacole de teatru pline de emoție și momente muzicale explozive susținute de artiști talentați. Acest eveniment înseamnă mult mai mult decât atât!“ a spus Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj.

Comunitatea este conectată cu magia culturii

„Este o inițiativă cu adevărat valoroasă, dedicată dezvoltării creativității și inspirației în rândul tinerilor și adulților din mediul rural. Imaginează-ți un loc în care visele prind contur prin artă, unde tradițiile se împletesc cu expresia modernă și unde comunitatea este conectată de magia culturii. Alături de carismaticul actor Cuzin Toma, Primăria Peștișani și Consiliul Județean Gorj își propun să creeze o punte între trecut și viitor, aducând bucurie și învățăminte valoroase pentru toți cei prezenți. Vă aștept cu brațele deschise la „Film în Sat”, locul în care sufletele se împlinesc prin artă și comunitatea devine o adevărată familie. Sper să veniți în număr cât mai mare și sunt sigur că împreună putem face ca acest eveniment să fie unul memorabil”, a declarat .

Program

Programul festivalului:

  • 1 august, ora 19:00 – Deschiderea festivalului, urmată de vernisajul expoziției de arte vizuale.
  • 1 august, ora 21.30- RAMON (regia: Jesús del Cerro)
  • 2 august: GHINIONISTUL (regia: Iura luncașu)
  • 3 august: NUNTA MUTĂ (regia: Horațiu Mălăele)
  • 4 august: BOSS (regia: Bogdan Mirică)
  • 5 august: CARBON (regia: Ion Borș).

SPECTACOLE (ora 20:00)

  • 3 august: SUNT UN ORB (regia și interpretarea Horațiu Mălăele)
  • 6 august: DOAMNE FEREȘTE! (regia Lia Bugnar, distribuție: Cuzin Toma, Liliana Pană, Marin Grigore, Oana Pușcatu, Irina Rădulescu).

CONCERTE (ora 20:00)
4 august: Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase

  • 5 august: Mihai Mărgineanu & Band.

Citește și: Gorj: Trei persoane rănite la Turceni în urma furtunii de noaptea trecută

Exit mobile version