Acasă Local Gorj Mii de gorjeni, așteptați la Săcelu

Mii de gorjeni, așteptați la Săcelu

Stațiunea va fi plină în această vară
Stațiunea va fi plină în această vară

Mii de gorjeni sunt așteptați în week-end la Săcelu, în județul Gorj. Stațiunea balneoclimaterică Săcelu și-a deschis porțile pentru a primi turiști.

Calitățile extraordinare ale apelor, vremea însorită, dar și noile investiții efectuate pe plajă, cu siguranța vor atrage mii de persoane din Gorj și din toată țara. Apa este considerată tămăduitoare pentru o serie de afecțiuni. De altfel, mulți pacienți ajung la Săcelu în baza trimiterilor de la medicii specialiști. Aici există și nămol folosit pentru tratarea unor probleme ale sistemului osos. Nu numai persoanele care suferă de diferite afecțiuni vin la Săcelu, ci și foarte mulți turiști care ajung în stațiune pentru agrement. În zonă sunt pensiuni care oferă servicii de cazare și masă. Din păcate, nu este pus la punct hotelul administrat de către Complexul Energetic Oltenia (CEO). Nici baza de tratament nu arată mai bine, nefiind făcute de ani de zile investiții.

Este scoasă la vânzare

Activele de la Săcelu, deținute de CEO, au fost scoase de anul trecut la vânzare. Măsura valorificării activelor de la Săcelu este parte din Planul de Restructurare al CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020, revizuit în iunie 2021 și completat în decembrie 2021. Comisia Europeană a aprobat la data de 26.01.2022, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda CE Oltenia un ajutor de restructurare. Măsura va permite Complexului Energetic Oltenia să își finanțeze Planul de Restructurare. Complexul Energetic Oltenia a scos la vânzare atât clădirile din zonă, cât și terenurile și luciul de apă.

„Vânzare activelor non-core, disponibilizabile ale S. C.E.O. S.A., constând în imobile, dotări mijloace fixe și terenurile aferente:

  • Teren aferent imobilului „Bază de tratament”, în suprafață de 3.253,92 mp;
  • Teren aferent activului „Plajă împreună cu bazinele de apă minerală”, în suprafață de 10.147,00 mp;
  • Teren aferent activului „Centrală termică, spălătorie și parcare”, în suprafață de 1.772,90 mp,
  • Teren aferent fostului activ „Vila 3 și Vila 6”, în suprafață de 416,78 mp;
  • Teren aferent imobilului „Bloc de garsoniere”, în suprafață de 1.552,21 mp;
  • Teren aferent imobilului „Cantină Restaurant”, în suprafață de 561,00 mp”, conform CEO.

Citește și: Acţiune informativă a poliției în tabăra de vară de la Rânca

Exit mobile version