Acasă Local Gorj O nouă comisie pentru redeschiderea Transalpinei

O nouă comisie pentru redeschiderea Transalpinei

Anul trecut Transalpina s-a redeschis pe 1 iunie
Anul trecut Transalpina s-a redeschis pe 1 iunie

O nouă comisie de verificare va urca la Rânca, pe Transalpina, în această săptămână. O comisie din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se va afla în zona Rânca pentru a face un control pe cea mai înaltă șosea din țară.

O Comisie a urcat pe Transalpina și la finalul lunii mai, cu intenția de a redeschide traficul rutier pe Transalpina, începând cu 1 iunie. Toate discuțiile s-au transformat într-un scandal, pentru că autoritățile locale și cabanierii cereau deschiderea drumului, în timp directoarea din cadrul CNAIR s-a opus tot timpul. La momentul respectiv s-a spus că încă mai sunt cantități mari de zăpadă în preajma drumului. Era pericolul căderii de stânci de pe versanți. De asemenea, nu ar fi fost montate nici toate indicatoarele rutiere.

Lucrări pentru punerea în siguranță

Între timp, Secție de Drumuri Naționale Târgu Jiu a acționat pe șosea și sunt toate șansele ca Transalpina să fie redeschisă de săptămâna aceasta. S-a lucrat în ultimele aproape două săptămâni la transportul zăpezii din zonele cu strat înalt. Au fost montate indicatoarele rutiere. Peste 30% dintre acestea nu existau.

„Noi am făcut la vremea respectivă toate demersurile posibile pentru redeschiderea circulației rutiere pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară. Își dorea acest lucru toată lumea. S-a venit cu acele explicații din partea reprezentanților CNAIR. S-a vorbit de îndeplinirea tuturor condițiilor de siguranță. Comisia va fi convocată din nou pentru această săptămână. De data aceasta ne așteptăm la un verdict favorabil și Transalpina să fie redeschisă în câteva zile. Este un drum foarte căutat de turiști”, a declarat prefectul de Gorj, Iulian Popescu.

Citește și: Ceremonia dedicată absolvenților se mută la Sala Sporturilor

Exit mobile version