Acasă Local Gorj Trofeul Național de Viteză în Coastă „Transalpina Masters Challenge”, la Rânca

Trofeul Național de Viteză în Coastă „Transalpina Masters Challenge”, la Rânca

Transalpina Masters Challenge are loc în week-end, la Rânca
Transalpina Masters Challenge are loc în week-end, la Rânca

Trofeul Național de Viteză în Coastă „Transalpina Masters Challenge” va avea loc, la Rânca, în week-end, în zilele de 10 și 11 iunie.

Este cea de-a doua etapă a Trofeului național masters viteză în coastă. În data de 10 iunie vor avea loc recunoașterea traseului și antrenamentele cronometrate și pe 11 iunie concursul propriu-zis. Circulația va fi oprită sâmbătă, pe Transalpina, 10 iunie, între orele 9.30 – 13.00 și 14.00 și 18.00.

Duminică, 11 iunie, circulația rutieră publică va fi oprită între orele 9.30 – 13.00 și 14.00 – 18.00. La ora 18.30 va avea loc festivitatea de premiere în fața Primăriei din Novaci. Zeci de piloți sunt așteptați la Rânca, pe cea mai înaltă șosea din țară.

FRAS este organizator

Competiția este organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv(FRAS), Clubul Autocorex şi Ministerul Tineretului şi Sportului. De la nivel judeţean vor fi implicate următoarele autorităţi: Primăria Novaci, Primăria Baia de Fier și Consiliul Judeţean Gorj.

Potrivit FRAS, viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.

Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului. Printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi.

Conform regulamentului FRAS, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 kilometri lungime, iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

Citește și: Șeful Casei Naționale de Pensii se află la Târgu Jiu

Exit mobile version