Acasă Local Gorj Deșeuri provenite din dezmembrări auto, abandonate în vecinătatea drumurilor naționale

Deșeuri provenite din dezmembrări auto, abandonate în vecinătatea drumurilor naționale

Deșeuri provenite din dezmembrări auto, abandonate în vecinătatea drumurilor naționale

Tone de deșeuri provenite din dezmembrări sunt aruncate în vecinătatea șoselelor naționale.

În ultimii ani, în județul Gorj tot mai multe persoane și agenți economici au început să desfășoare activități de dezmembrare a autoturismelor. Ar trebui să aibă încheiate contracte cu firme de salubritate pentru predarea deșeurilor rezultate din dezmembrarea autovehiculelor.

Este vorba de textile, materiale plastice sau metalice și altele. Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a declarat că în lipsa unor contracte cu operatori autorizați de salubritate, deșeurile sunt aruncate la întâmplare, chiar și în vecinătatea șoselelor naționale.

„Situația tinde să ia amploare. Este vorba de textile, resturi din plastic, borduri de mașină, bare, au aruncat peste tot. Am găsit și în pădure la Lelești, pe marginea sau în vecinătatea drumurilor naționale. Nu avem o problemă că vând produse, ci că aruncă resturile la întâmplare. Noi le mai ridicăm, anunțăm și Garda de Mediu. Trebuie să stopăm cumva acest fenomen”, a declarat Cristi Tudor.

3 sancțiuni în ultimele luni

Garda de Mediu Gorj nu are lună în care să nu aplice amenzi pentru proasta gestionare a deșeurilor rezultate din dezmembrări. Astfel, pe raza localității Bolboși, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat recent o activitate de dezmembrări auto care se desfășura în condiții ilegale. Pentru desfășurarea activității fără a deține autorizație de mediu, societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 20 000 lei.

De asemenea, o noua razie a comisarilor de mediu în zonele adiacente ale municipiul Târgu Jiu a condus la identificarea unui depozit ilegal de deșeuri provenite din dezmembrări auto. Cercetările făcute în acest caz au condus la identificarea persoanei în cauză, aceasta fiind sancționată cu amendă în valoare de 6.000 lei și obligată să elimine deșeurile abandonate în conformitate cu prevederile legale.

„În zona municipiului Motru, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat o acțiune de identificare si verificare a celor care desfășoară, în mod ilegal, activități de dezmembrări auto. Au fost aplicate sancțiuni contraventionale în valoare totală de 25 000 lei, procedându-se și la sistarea activităților ilegale. Acțiuni de acest gen vor continua și în alte zone ale județului Gorj.”, conform Gărzii de Mediu Gorj.

Camere video, montate pe drumurile naționale

Drumarii încearcă să scape de gunoi și cu ajutorul camerelor de supraveghere video. Arterele rutiere din administrarea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu vor fi monitorizate video. Potrivit lui Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, până în prezent în dotarea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au intrat trei camere video pentru supraveghere.

Echipamentele urmează să fie montate în perioada imediat următoare. Nu au fost stabilite punctele în care vor fi instalate. Cert este că periodic, zonele vor fi schimbate.

„Au fost primite până în momentul de față trei camere pentru supravegherea zonelor adiacente drumurilor naționale aflate în administrarea județului Gorj. O să mai vină și altele. Vor mai fi rotite dintr-un loc în altul, până când vor fi suficiente pentru zonele cu probleme. Este vorba în special de punctele în care se abandonează deșeuri sau sunt distruse echipamente în parcări. Imaginile vor fi puse la dispoziția poliției și Gărzii de Mediu. Monitorizările se vor face din Dispeceratul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Exit mobile version