Acasă Local Gorj Peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului TBC Dobrița

Peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului TBC Dobrița

Peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului TBC Dobrița
Peste 22 de milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului TBC Dobrița

Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, comuna Runcu, din administrarea Consiliului Județean Gorj, va intra în reabilitare termoenergetică.

Bugetul pentru reabilitarea energetică a unității medicale TBC este de 22,4 milioane de lei. Obiectivul este ca lucrările să fie demarate în această vară. Potrivit Consiliului Județean Gorj sunt prevăzute o serie de lucrări la interior, cât și la exterior. Acestea vor spori gradul de confort al unității spitalicești și va reduce nivelul facturilor la energie.

„Lucrările ce fac obiectul contractului sunt: Lucrări proiectate propuse: a) Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii – corp C4; b) Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; c) Lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat și prize, implementarea unui sistem de apelare pat bolnav, constituirea unui parc fotovoltaic de 0,5 MW; d) Lucrări de modernizare a instalațiilor de utilitate publică; e) Lucrări de finisaje interioare/exterioare, refacere trotuar perimetral; f) Lucrări de construcții/rezistență.

Toate materialele utilizate în cadrul proiectului vor fi certificate conform reglementărilor în vigoare (și vor avea marca CE). Vvor fi însoțite de agrementele tehnice și documente de calitate (certificat de calitate, declarație de conformitate). Se vor respecta fișele tehnice cu specificații tehnice minimale impuse de proiectant, pentru principalele materiale utilizate în cadrul proiectului”, conform Consiliului Județean Gorj.

Modernizări și la SJU

Vor avea loc lucrări de modernizare și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Blocul Operator care deservește Secția ORL – Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va fi modernizat. Urmează să fie întocmit proiectul de reabilitare a spațiilor.

Potrivit Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, din punct de vedere funcțional se impune un mod optim de alcătuire și dimensionare în raport de cazuistica proprie spitalului, respectându-se normativele în ceea ce privește capacitatea de îngrijire, dotare sanitară aferentă, asigurarea circuitelor sanitare obligatorii conform normativelor și obținerea Autorizației de funcționare, aceasta avându-se în vedere în tema de proiectare.

Sala de operație ORL va deservi doar secția ORL. Spațiul destinat spălării sterile va deveni sală de operație care va deservi compartimentul BMF(Chirurgie orală). Se vor înființa un hol și un spălător pentru instrumentar comun între cele două săli de operație, prin compartimentarea sălii de operație a Secției ORL. Ambele săli de operații vor fi prevăzute cu ghișee către spălătorul de instrumentar comun, pentru predarea instrumentarului utilizat. Se va delimita zona pentru spălare sterilă (comună celor două săli de operații ) prin compartimentarea holului de acces în blocul operator, din fața spațiului de preanestezie – trezire.

Exit mobile version