Acasă Local Gorj Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Târgu Jiu

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Târgu Jiu

Echipa medicală care a realizat premiera chirurgicală de la Echipa medicală care a realizat premiera chirurgicală de la Echipa medicală care a realizat premiera chirurgicală de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu
Echipa medicală care a realizat premiera chirurgicală de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Târgu Jiu pentru o pacientă chinuită de dureri de coloană.

O intervenție chirurgicală în premieră a avut loc, recent, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. O pacientă de 52 de ani care avea dureri foarte mari în zona coloanei vertebrale a fost supusă unei intervenții la Secția Ortopedie. La operația de la Secția Ortopedie au participat în premieră medici ortopezi și neurochirurgi care au pus în operă intervenția care a avut rolul să o scape de dureri pe pacientă. Operația a fost realizată de medicii Bogdan Niculescu, Ioan Branea și Dragoș Coldușu.

„Decompresie și fuziune (TLIF) L3/L4, în cadrul Secției Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, împreună cu domnul Dr.Branea Ioan și Dr.Coldușu Dragoș, la o pacientă de 52 de ani cu simptomatologie algică permanentă la nivel lombar dar și radicular, cu afectarea activității cotidiene și afectarea calității vieții,la care s-au încercat toate metodele nechirurgicale, fără nici un beneficiu.

În momentul în care există unul sau mai multe segmente instabile, de cauză traumatică sau degenerativă, care comprimă structurile nervoase provocând dureri lombare și/sau radiculare, singurul tratament eficient este cel de a decomprima și stabiliza segmentul respectiv printr-o fuziune.Este o tehnică care reduce mișcarea segmentului afectat dar crește calitatea vieții prin dispariția durerilor”, conform medicului ortoped Bogdan Niculescu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Exit mobile version