Acasă Local Gorj Familia de lebede, atacată cu pietre la Târgu Jiu

Familia de lebede, atacată cu pietre la Târgu Jiu

Focar de gripă aviară la Târgu Jiu

Familia de lebede, atacată cu pietre la Târgu Jiu. Perechea de lebede din Parcul Central din municipiu a fost atacată vineri cu pietre.

Persoane necunoscute au rănit grav în zona capului masculul botezat Tică de către localnici. Perechea de lebede e stabilită de 12 ani pe lacul de acumulare de pe râul Jiu, din vecinătatea Parcului Central. Reprezentanții AJVPS Gorj au luat lebăda și au dus-o la un cabinet veterinar din oraș.

„Incredibil ce „oameni” avem în jurul nostru… Incredibil în ce lume trăim. Astăzi un grup de tineri fără pic de educație a aruncat cu pietre în pasarea simbol a orașului Târgu Jiu. Masculul de lebădă „Tica”. Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibărește. Avem aceste informații de la un martor care a văzut de la distanţă. Sper și cer ajutorul tuturor celor care dețin informații sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei.

Incidentul a avut loc în cartierul Bicaz

Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insulita în jurul orei 12.00. Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată gestul. Perechea de lebede are 12 ani de conviețuire. A trecut prin perioade dificile. Şi-a pierdut toți puii în anul în care lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furați trei din cei șase boboci după primele zile de la eclozare. Acum masculul este rănit foarte grav la cap și are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajații Ajvps-Gorj.

Mulțumesc Anna Lemnaru pentru implicare, mulțumesc Blue Cat Vet pentru profesionalism. Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate care ne-au bucurat 12 ani cu frumusețea și gingășia lor.
Rușine derbedeilor! Rușine părinților vostri! Sper să fiți identificați cât mai repede și să plătiți pentru faptă! Îmi doresc ca instituțiile de forță măcar să încerce obținerea informațiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”, potrivit lui Claudiu Fiu, șef în cadrul AJVPS Gorj și consilier local în Târgu Jiu.

Citeşte şi: Drum afectat de alunecări de teren la Cârligei

Exit mobile version