Acasă Local Gorj CEO schimbă punctajele pentru a aduce mașini mai noi pentru transportul minerilor

CEO schimbă punctajele pentru a aduce mașini mai noi pentru transportul minerilor

CEO schimbă punctajele pentru a aduce mașini mai noi pentru transportul minerilor
Complexul Energetic Oltenia își va reduce treptat activitatea

Mașini mai noi pentru transportul minerilor. Măsuri luate la Complexul Energetic Oltenia(CEO) pentru siguranța în zonele miniere, după tragedia de la Cariera Minieră Jilț Sud, unde au murit trei mineri, după ce o mașină de transport veche s-a răsturnat. Prestatorii de servicii ai Complexului Energetic Oltenia primesc un punctaj mai mare dacă la licitații aduc mașini de transport mai noi.

Este cazul licitațiilor programate în perioada următoare la nivelul Complexului Energetic Oltenia pentru a asigura transportul salariaților de la domiciliu la locul de muncă și retur. De exemplu, pentru Cariera Minieră Husnicioara, din cadrul UMC Motru, cu punctul de lucru în județul Mehedinți, este nevoie de închirierea a 5 autobuze pe un total de 5 trasee. Contractul are prevăzut un buget de 211.000 de lei și va fi încheiat pentru o perioadă de 3 luni.

În punctajul total, oferta financiară are o valoare de 70 de puncte, iar vechimea vehicului este punctată cu 10 până la 30 de puncte. Astfel, se acordă 30 de puncte pentru o vechime cuprinsă între 0 și 5 ani, 20 de puncte pentru o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani și 10 puncte pentru o vechime cuprinsă între 10 și 20 de ani. Prin urmare, cele mai mari punctaje le au prestatorii care vin la licitații cu un parc auto nou.

Măsuri și în zonele miniere în curs de închidere

Complexul Energetic Oltenia va pune în siguranță perimetrele miniere care nu mai sunt în exploatare sau care sunt în curs de închidere. De acest lucru se va ocupa Serviciul de Închidere și Conservare Perimetre Miniere, prin Unitatea de Închidere și Conservare Perimetre Miniere. Vor fi achiziționate materiale de construcție pentru lucrările de conservare și de închidere a subunităților miniere care nu vor mai funcționa sau nu mai funcționează.

Este vorba de subunitățile de subteran. Vor fi executate lucrări de punere în siguranță la galerii, plane înclinate, puțuri. Obiectivul este de izolare a lucrărilor miniere, consolidarea galeriilor, execuția de diguri de protecție, să fie împiedicat accesul celor care sustrag fier vechi. Vor mai fi aplicate dopuri de ciment la foraje în vederea evitării accidentelor. Persoane sau animale pot cădea în puțurile descoperite.

Exit mobile version