Acasă Local Gorj Gorj: Aproape 700 de preșcolari și elevi, relocați de luni în alte...

Gorj: Aproape 700 de preșcolari și elevi, relocați de luni în alte săli de clasă, din cauza cutremurelor

Grădinița numărul 13 din Târgu Jiu va rămâne închisă
Grădinița numărul 13 din Târgu Jiu va rămâne închisă

Aproape 700 de preșcolari, școlari și elevi, din județul Gorj, au fost relocați în alte unități de învățământ, din cauza cutremurelor.

Astfel, sute de copii Gorj revin de luni la școală, în alte săli de clasă. S-a încheiat perioada de trei săptămâni de pauză. Este vorba de o săptămână de vacanță și două de activități online în cadrul „Săptămâna Verde” și „Săptămâna Altfel”. Cele două săptămâni de activități online au fost decise ca urmare a seismelor produse în județul Gorj.

Unele unități de învățământ au fost grav afectate și nu mai pot fi folosite pentru activități didactice. Prin urmare, s-a decis folosirea altor spații de învățământ. Vechile unități de învățământ prezintă probleme la structura de rezistență sau au pereți și tavane cu multiple fisuri. Spațiile nu mai prezentau siguranță și elevii și profesorii au fost relocați în alte unități de învățâmânt din apropiere sau din alte localități.

Șase unități de învățământ afectate grav

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului Gorj, în contextul afectării unor corpuri de clădiri aparținând unor unități școlare, există următoarea situație:

  • în cazul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, elevii care învățau în corpul vechi de clădire vor fi relocați în corpul nou al unității;
  • în cazul Liceului Tehnologic Bârsești, tot de la Târgu Jiu, elevii care învățau în corpul vechi vor fi relocați în corpurile noi ale unității;
  • în cazul Liceului Tehnologic Tismana, elevii vor fi relocați la structurile de pe raza localității;
  • în cazul Școlii Gimnaziale Arcani, elevii vor fi relocați la structurile Școala Gimnazială Stroiești și Școala Gimnazială Câmpofeni.
  • În cazul Școlii Gimnaziale Stănești, elevii vor fi relocați în corpul de clădire neafectat.
  • De asemenea, Grădinița numărul 13 din Târgu Jiu va rămâne închisă.

Vor să demoleze școala din Arcani

Este de amintit că Guvernul a alocat până acum peste 71 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor și a infrastructurii afectate de seismele de pe 13 și 14 februarie care au avut loc în județul Gorj. Cei mai mulți bani au ca destinație reabilitarea unor unități de învățământ.

Cele mai afectate sunt la Târgu Jiu și la Arcani. La Arcani, de exemplu, autoritățile locale au în vedere demolarea Școlii Gimnaziale din comună. Structura de rezistență a fost grav afectată și este mai sigur ca unitatea de învățământ să fie demolată și reconstruită și nu reabilitat actualul imobil. Și Grădinița numărul 13 din Târgu Jiu are nevoie de consolidări masive pentru a prea primi din nou preșcolari. Norocul celor de aici este că imobilul face parte din rețeaua Grădiniței „Vis de Copil” și au fost găsite spații disponibile pentru grupele de preșcolari care au fost relocate. Afectat este și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Este vorba de o clădire veche de peste 130 de ani. Guvernul a alocat suma de peste 12 milioane de lei pentru consolidări.

Exit mobile version