Acasă Local Gorj Încep audierile în dosarul minerilor morți la Cariera Jilț Sud

Încep audierile în dosarul minerilor morți la Cariera Jilț Sud

Încep audierile în dosarul minerilor morți la Cariera Jilț Sud
Încep audierile în dosarul minerilor morți la Cariera Jilț Sud

Miercuri încep audierile în dosarul celor trei mineri morți în accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud. La Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj trebuie să se prezinte șoferul mașinii care s-a răsturnat, directorul Unității Miniere de Carieră Jilț, precum și șeful responsabil cu protecția muncii de la Complexul Energetic Oltenia.

Cei trei au calitatea de martor. Anchetatorii au încercat să-l audieze după accident pe șofer, însă starea medicală a bărbatului nu a permis acest lucru. Conducătorul auto a fost rănit și internat în spital, imediat după producerea accidentului, în care trei persoane au murit și alte zece au fost rănite. În dosar a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem. De amintit că
Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul accidentului tragic de la Cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia.

S-a constituit echipa operativă formată din polițiști

„La data de 17 ianuarie a.c., Secția 3 Poliție Rurală Motru a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment în incinta Carierei Jilț Sud, din localitatea Mătăsari.
La nivelul IPJ Gorj, s-a constituit echipa operativă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Motru și Secției 3 Poliție Rurală Motru, care s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea cercetării.

În interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că astăzi, în jurul orei 13:30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, în care erau transportați angajați ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferență de circa 3 metri de sol.
Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane și decesul a trei bărbați, de 29, 38, respectiv 48 de ani.
Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unității de parchet competente, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.”, conform IPJ Gorj.

Exit mobile version