Știri de ultima orăLocalGorjA vrut să urce la Rânca având mașina echipată cu anvelope de vară

A vrut să urce la Rânca având mașina echipată cu anvelope de vară

Un tânăr de 19 ani, din judeţul Mehedinţi, a încercat să ajungă la Rânca, având maşina echipată cu anvelope de vară uzate.

Polițiștii din cadrul Poliției Novaci au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe DN 67 C, din direcția Novaci-stațiunea Rânca. Procedând la verificarea documentelor, aceștia au stabilit că este vorba de un tânăr de 19 ani, din județul Mehedinți, potrivit IPJ Gorj.

Având în vedere condițiile de iarnă în care se circulă pe respectivul tronson de drum, poliţiştii au observat că tânărul avea autoturismul dotat cu anvelope de vară, acestea fiind și uzate.

A fost reținut certificatul de înmatriculare

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, a fost reținut certificatul de înmatriculare, potrivit OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Reamintim conducătorilor auto că pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune și trebuie să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Exit mobile version