Acasă Local Gorj Plan de reducere a costurilor cu energia la Spitalul Județean Târgu Jiu

Plan de reducere a costurilor cu energia la Spitalul Județean Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vrea să reducă facturile
Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vrea să reducă facturile


Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu vrea să reducă facturile la curent și la gaze naturale.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a înregistrat o creștere cu 60% a nivelului facturilor la utilități raportat la anii anteriori.

Înainte de liberalizarea pieței energiei, unitatea medicală putea aproxima fără probleme cheltuielile pentru utilități. Acum, ultimele facturi arată o creștere masivă a costurilor.

Ultima factură la gaze naturale a fost de 400.000 de lei, iar la energie electrică de 100.000 de lei. Potrivit conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, față de perioadele anterioare creșterea este de 60%. Unitatea spitalicească este un mare consumator de energie electrică, având foarte multe echipamente în dotare. De asemenea, se consumă foarte mult curent electric și cu iluminatul tuturor pavilioanelor.

Trebuie să mai stingă lumina

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că la nivelul instituției a început să fie implementat un program de reducere a consumului la energie. Este vorba în principal de curentul electric. Personalul medical și administrativ a fost instruit ca în spațiile unde este posibil acest lucru, să fie stinsă lumina. De asemenea, consumul de gaze naturale pentru asigurarea agentului termic trebuie să fie reglat în funcție de creșterea temperaturilor de afară.

„Ne uităm cu îngrijorare la facturi, mai ales că suntem cred la jumătatea iernii și vom mai avea consum mare de energie. Avem o creștere de 60% per total buget folosit în anii anteriori pentru asigurarea utilităților. Acestea sunt prețurile. Avem un plan de reducere a facturilor. Am discutat cu personalul spitalului și acolo unde se poate să mai închidem lumina, fără să fie afectate activitățile curente. În partea administrativă, de exemplu”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Exit mobile version