Acasă Local Gorj Bugetul pentru reabilitarea Casei de Cultură, majorat de la 13 milioane de...

Bugetul pentru reabilitarea Casei de Cultură, majorat de la 13 milioane de lei la 38 de milioane de lei

Finanțarea reabilitării clădirii va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții
Finanțarea reabilitării clădirii va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții

Bugetul pentru modernizarea Casei de Cultură din Târgu Jiu a crescut exponențial după actualizarea Studiului de Fezabilitate.

Lucrările fuseseră adjudecate în 2022, însă a fost constatat că este nevoie de reactualizarea documentațiilor, având în vedere necesitatea execuției și a altor tipuri de lucrări. Finanțarea reabilitării clădirii va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că valoarea inițială era de 13 milioane de lei, iar acum s-a ajuns la 38 de milioane de lei. Lucrările vor dura 14 luni.

Acestea prevăd o sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare. Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Este închisă și fără avize

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplăria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema. Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de căldură. Totodată, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supraveghere video. În plus, se va realiza și izolarea termică a clădirii. De ani de zile plouă în clădire și tavanul s-a degradat. Apa s-a infiltrat în clădire și a afectat și echipamentele din interior. Casa de Cultură din Târgu Jiu nu a mai beneficiat în ultimele 4 decenii de lucrări ample de reabilitare. A rămas și fără avizul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de ani de zile nu mai sunt organizate spectacole.

Exit mobile version