Acasă Local Gorj Sediul Poliției Novaci, reabilitat cu fonduri din PNRR

Sediul Poliției Novaci, reabilitat cu fonduri din PNRR

Sediul Poliției Novaci, reabilitat cu fonduri din PNRR

Sediul Poliției din orașul Novaci, județul Gorj, va fi reabilitat cu fonduri din PNRR. Reabilitarea are în vedere creșterea eficienței energetice a clădirii Poliției orașului Novaci.

Proiectul este implementat, în parteneriat, de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de lider de parteneriat, cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, având calitatea de partener 2 (Beneficiar). Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 1.581.663,51 lei, din care 1.329.129,00 lei valoarea eligibilă din PNRR și 252.534,51 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR. Implementarea proiectului se va realiza până pe 15 iunie 2024.

„Reabilitarea sediului Poliţiei Oraşului Novaci reprezintă o oportunitate majoră pentru modernizarea durabilă a fondului construit existent. De asemenea, creşterea eficienţei energetice în energia primară poate contribui semnificativ la asigurarea unei performanţe energetice crescute a clădirii, aşa cum cere Directiva 2012/27/UE privind eficienţa energetică. Prin realizarea obiectivului de investiție „Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției orașului Novaci” se urmărește reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 72,2%kWh/mp/an, reducerea consumului de energie primară totală cu 78,6% kWh/mp/an, reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului la 60,9%kgCO2/mp/an.”, conform IPJ Gorj.

Exit mobile version