Acasă Local Gorj Două spitale din Gorj vor avea instalații de oxigen noi

Două spitale din Gorj vor avea instalații de oxigen noi

Investiții în spitalele din Turceni și Târgu Jiu
Investiții în spitalele din Turceni și Târgu Jiu

Două spitale din Gorj vor beneficia din acest an de instalații de oxigen noi, precum și de înlocuirea instalațiilor electrice vechi.

Este vorba de Spitalul din Turceni și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Astfel, Spitalul Orășenesc de la Turceni va înlocui instalațiile electrice și de oxigen. În acest sens a fost obținută o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de aproape 8 milioane de lei. Lucrările vor fi demarate în primăvara acestui an.

Proiectul își propune îmbunătăţirea infrastructurii electrice existente în Spital prin lucrări de înlocuire instalații electrice curenți slabi existente cu instalații noi și a infrastructurii de producere si distribuție fluide medicale propusă; creșterea siguranței pacientului Spitalului prin lucrări de dotare cu sisteme de detecție, semnalizare și alarmare incendii.

„În urma realizării investiției se așteaptă obținerea următoarelor beneficii:

  • asigurarea siguranței pacienților internați în unitatea sanitară publică, prin derularea lucrărilor de intervenție la infrastructura electrică
  • creșterea gradului de securitate a pacienților și diminuarea riscului considerabil privind producerea de incendii, ca urmare a dotării unității sanitare cu sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii;
  • asigurarea unor servicii medicale de înaltă calitate, prin realizarea infrastructurii de producere și distribuție fluide medicale – evitarea tragediilor cauzate de suprasolicitarea rețelelor de energie electrică;
  • eficiență din punct de vedere al costurilor financiare prin reducerea eventualelor costuri cauzate de evenimente adverse (incendii, etc).

Buget de 12 milioane de lei și pentru SJU

Și Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de instalații de oxigen și electrice noi. Este vorba de tot de fonduri europene nerambursabile.

Obiectivul de investiție „Instalații de gaze medicale (oxigen medical, aer comprimat medical și vacuum medical), instalații electrice, sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală – în toate cele trei locații ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu” este derulat de Consiliul Județean Gorj. Valoarea totală a obiectivului de investiție este acum de 12.292.222 de lei (inclusiv T.V.A.), din care valoare construcții și montaj 6.427.805 lei (inclusiv T.V.A.).

Durata estimată de execuție este de 6 luni. Proiectul a fost depus și a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 – Axa prioritară 9: Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Exit mobile version