Acasă Local Gorj Spitalul Județean înlocuiește toate instalațiile de oxigen și alarmare la incendii

Spitalul Județean înlocuiește toate instalațiile de oxigen și alarmare la incendii

Sunt vizate secțiile și compartimentele din toate cele trei pavilioane ale unității medicale
Sunt vizate secțiile și compartimentele din toate cele trei pavilioane ale unității medicale

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu înlocuiește toate instalațiile de oxigen și de alarmare la incendiu. Acolo unde nu există astfel de echipamente vor fi montate altele noi.

Consiliul Județean Gorj a alocat fondurile necesare pentru achiziția la jumătatea lunii viitoare a serviciilor de proiectare, de asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Instalații de gaze medicale (oxigen medical, aer comprimat medical și vacuum medical), instalații electrice, sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală – în toate cele trei locații ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu”. Sunt vizate secțiile și compartimentele din toate cele trei pavilioane ale unității medicale. Pentru proiectul de reabilitare vor fi folosite fonduri europene.

Buget de peste 7 milioane de lei

Potrivit Consiliului Județean Gorj, administratorul clădirilor, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este o unitate medicală reprezentativă pentru județul Gorj, deoarece asigură asistență medicală curentă și de urgență, având organizate toate specialitățile medicale. În ultimii ani a crescut adresabilitatea pentru secțiile din cadrul S.J.U., cât și pentru Ambulatoriul integrat de spital. Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu funcționează în trei locații și anume:

  • Spitalul nr. 1, locația din strada A.I. Cuza;
  • Spitalul nr. 2, locația din strada Tudor Vladimirescu;
  • Spitalul nr. 3, locația din strada Progresului.

„Proiectul „Creșterea siguranței pacienților în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu” se implementează în baza contractului de finanțare semnat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Județul Gorj, în calitate de Beneficiar ”, conform Consiliului Județean Gorj.

Obiectivul principal care se dorește a fi realizat prin implementarea acestui proiect este crearea unor spații conforme care să prezinte o calitate ridicată și specifică domeniului infrastructurii electrice, de incendiu și de fluide medicale în activitatea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Proiectul propus constă în realizarea unor lucrări de reabilitare, extindere, modernizare instalații electrice, fluide medicale, sistem de detectare, semnalizare, alarmare la incendiu, sistem de detecție, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, care să dezvolte serviciile medicale în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, prin îmbunătățirea calității mediului spitalicesc și oferind o înaltă siguranță atât pacienților, cât și personalului medical și auxiliar, din punct de vedere al îmbunătățirea infrastructurii unității medicale. Valoarea totală estimată este de 6.902.850,23 lei exclusiv T.V.A., și este defalcată după cum urmează:.

  • 313.700,00 lei fără T.V.A. – pentru serviciile de proiectare
  • 11.500,00 lei fără T.V.A. – asistență tehnică din partea proiectantului;
  • 6.577.650,23 lei fără T.V.A. – pentru execuție lucrări.
Exit mobile version