Acasă Local Gorj Centrul Militar Gorj recrutează tineri pentru cursuri de subofițeri în armată

Centrul Militar Gorj recrutează tineri pentru cursuri de subofițeri în armată

Centrul Militar Județean Gorj face recrutări
Centrul Militar Județean Gorj face recrutări


Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj „Constantin Brâncuși” se află în plină campanie de recrutare a tinerilor dornici de a urma o instituţie militară de învăţământ postliceal la cursul de formare a subofițerilor în activitate.

Până la data de 15 iulie se fac recrutări pentru 20 de locuri la specialitatea „muzici militare” – Centrul de instruire pentru muzici militare, București. Se pot înscrie candidații care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum și civilii din cadrul și din afara MapN.

Studii necesare înscrierii: învățământ postliceal sau universitar de licență în domeniul “muzică”; Până la data de 29.07, se fac recrutări pentru 140 de locuri la specialitatea militară „sanitar” – Centrul de perfecționare medico-militară Sibiu. Se pot înscrie candidații care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum și civilii din cadrul și din afara MapN.

Studii necesare înscrierii: învățământ postliceal – calificarea „asistent medical generalist” sau învățământ universitar de licență – specializarea „asistență medicală generală”. Pentru specialitatea militară sanitar, candidații trebuie să dețină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Parașutiști comando

De asemenea, până la data de 23.09 au loc recrutări pentru 40 de locuri la “parașutiști comando”/ 20 de locuri “parașutiști” – Școala de instruire a forțelor pentru operații special. Se pot înscrie candidații care provin din rândul SGP în activitate sau în rezervă precum și civilii din cadrul și din afara MapN.

Studii necesare înscrierii: învățământ postliceal sau universitar de licență în orice specializare. Până la data de 14.10. au loc activități de recrutare pentru 205 locuri la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri din Pitești. Se pot înscrie doar candidații care provin din rândul SGP în activitate din cadrul MapN. Studii necesare înscrierii: învățământ postliceal sau universitar de licență în orice specializare.

Criterii de recrutare

Criteriile specifice de recrutare a candidaţilor la cursurile de formare a subofiţerilor în activitate, corespunzător surselor de provenienţă prevăzute de statutul cadrelor militare, sunt următoarele:
a) să aibă vârsta de cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare;
b) să fie absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat;
c) să fie absolvenţi ai studiilor postliceale sau superioare corespunzătoare armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare;
e) să aibă cel puţin un an vechime în serviciu ca soldaţi/gradaţi profesionişti în activitate, calculată de la data finalizării programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare, şi să fi fost apreciaţi prin ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin «Foarte bun» – candidaţii care provin din rândul soldaţilor/gradaţilor profesionişti în activitate;
f) să aibă cel puţin un an de experienţă în domeniul studiilor prevăzute mai sus, pentru candidaţii care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă;

Înscrierea se poate face pe pagina de internet, la adresa www.recrutaremapn.ro. Pentru mai multe informații candidații sunt așteptați la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Republicii , nr.13 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30 și marţi între orele 08.30-18.30, sau sunt rugați să sune la numărul de telefon 0253.215.563.

Exit mobile version