Acasă Educatie Zeci de profesori s-au strâns în fața sediului ISJ Gorj

Zeci de profesori s-au strâns în fața sediului ISJ Gorj

Zeci de profesori s-a strâns în fața sediului ISJ Gorj
Zeci de profesori s-a strâns în fața sediului ISJ Gorj

În jur de 20 de profesori și personal din licee tehnologice din Târgu Jiu s-au strâns miercuri dimineață în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Sunt salariați din 5 licee tehnologice din Târgu Jiu pe care ISJ Gorj intenționează să le comaseze. Se așteaptă avizele necesare, astfel încât cele 5 licee să fie comasate și să rămână numai 2. Măsura ar trebui să se aplice din anul școlar 2022 – 2023. O delegație a profesorilor va fi primită de conducerea Inspectoratului Școlar Județean. Dascălii au anunțat că vor să se deplaseze și la Prefectura Gorj pentru a discuta și cu prefectul Marcel Iacobescu.

Profesorii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă prin comasarea claselor. Șefii ISJ Gorj au precizat că nimeni nu va rămâne fără loc de muncă. Decizia de comasare a 5 licee tehnologice din Târgu Jiu a avut în vedere numărul mic de elevi din unele clase și rezultatele slabe obținute la Examenul de Bacalaureat. La cele 5 unități de învățământ sunt în total aproximativ 3.000 de elevi.

Exit mobile version