Acasă Local Gorj (VIDEO) Drumarii au ajuns la zăpada de 1,5 metri pe Transalpina

(VIDEO) Drumarii au ajuns la zăpada de 1,5 metri pe Transalpina

Lucrările de deszăpezire de pe Transalpina continuă și joi. Drumarii au ajuns la zăpada de 1,5 metri.

Este folosită și o dronă pentru monitorizarea traseului dintre Rânca și Obârșia Lotrului. „Începând de ieri, 4 mai, am început activitățile specifice de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă pe DN 67C, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Se intervine cu utilaje specifice acestei activități, încărcătoare de mare capacitate, utilaje cu lamă și material antiderapant, ulterior se va interveni și cu autofrezele CNAIR, dar numai după ce se va trece de sectorul unde există risc să fie pietre în zăpadă.

În paralel se execută și lucrări specifice de punere în siguranță a părții carosabile: refacere sistem de semnalizare rutieră; verificare parte carosabilă; verificare parapeți de protecție.

Toate astea pentru a se asigura circulația rutieră în condiții de siguranță pentru cei care vor tranzita acest sector de drum, după deschiderea circulației.
Știm cât de important este pentru mediul economic din zonele montane ale județelor Gorj și Vâlcea ca acest drum să fie deschis circulației publice. De aceea ne vom mobiliza exemplar cu utilaje și personal pentru a se circula cât mai cât mai repede pe acest sector de drum”, a declarat directorul regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, după întâlnirea cu personalul responsabil de reluarea circulației pe Transalpina.

Exit mobile version