Acasă Local Gorj Lucrările la Casa de Cultură, întârziate de lipsa proiectului

Lucrările la Casa de Cultură, întârziate de lipsa proiectului

Casa de Cultură din Târgu Jiu nu a mai beneficiat în ultimele 4 decenii de lucrări ample de reabilitare
Casa de Cultură din Târgu Jiu nu a mai beneficiat în ultimele 4 decenii de lucrări ample de reabilitare

Casa de Cultură din Târgu Jiu rămâne în continuare nemodernizată. Încă lipsește proiectul de execuție a lucrărilor.

Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, au fost necesare câteva modificări la proiectul inițial și nu s-au putut demara lucrările la imobilul care se află într-o stare continuă de degradare. Finanțarea reabilitării clădirii va fi asigurată de către Compania Națională de Investiții. Lucrările vor dura 14 luni.

Acestea prevăd o sală de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare. Va mai fi amenajată o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri și mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc). Vor mai exista: bibliotecă, cineclub, săli de expoziții, precum și alte spații dedicate unor activități culturale. Este vorba de spații a căror suprafață totală este de 3.926 de metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Închisă de mai mulți ani

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplăria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema.

Se vor reface toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de căldură. Totodată, se vor realiza toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supraveghere video.

În plus, se va realiza și izolarea termică a clădirii. Bugetul total pentru reabilitarea imobilului situat în centrul municipiului Târgu Jiu este de 4.482.221 de euro. De ani de zile plouă în clădire și tavanul s-a degradat. Apa s-a infiltrat în clădire și a afectat și echipamentele din interior. Casa de Cultură din Târgu Jiu nu a mai beneficiat în ultimele 4 decenii de lucrări ample de reabilitare.

Exit mobile version