Acasă Local Gorj Parcarea de la Lainici, gata în iunie

Parcarea de la Lainici, gata în iunie

Parcarea va fi gata peste două luni și jumătate
Parcarea va fi gata peste două luni și jumătate

Lucrările la parcarea de la Mănăstirea Lainici, din județul Gorj, se apropie de final. Constructorii depind acum doar de starea vremii pentru a începe turnarea asfaltului pe întreaga suprafață a parcării de mari dimensiuni.

S-a lucrat și la consolidarea versantului, dar au fost aplicate și bordurile. Parcarea va fi amplasată în fața Mănăstirii Lainici. Anterior, autovehiculele parcau peste drum de mănăstire. Acum o porțiune din drumul național a fost deviată pe lângă versant în zona lăcașului de cult. Locurile de parcare vor fi astfel disponibile foarte aproape de intrarea în incinta mănăstirii.

A rămas însă spațiu și în zona versatului. Aici vor fi amenajate câteva locuri de parcare pentru autocarele cu pelerini și cu turiști. Au mai rămas de realizat asfaltările, însă este necesar ca temperatura în sol să fie una mai ridicată. Vremea este încă în schimbare, cu temperaturi care în Defileul Jiului pot coborî până la 0 grade Celsius și în această perioadă.

Buget de aproape 20 de milioane de lei

Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) a semnat în luna octombrie 2020, la Târgu Jiu, contractul de execuție lucrări pentru cele două obiective rămase de executat în Defileul Jiului.

E vorba de proiectul intitulat „Reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici”, cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L. Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA. Durata contractului este: 12 luni perioada de execuție a lucrărilor, 96 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Obiectivul prevede reabilitarea DN 66 prin reamenajarea sectoarelor cuprinse între km 105+000 – 105+580 și km 106+220 – km 106-965 cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, poziționat la km 105+250, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului.

Exit mobile version