Acasă Local Gorj Raport privind condițiile de muncă de la CEO

Raport privind condițiile de muncă de la CEO

Complexul Energetic Oltenia are 11.200 de salariați
Complexul Energetic Oltenia are 11.200 de salariați

Un raport privind condițiile de muncă de la Complexul Energetic Oltenia va fi gata în curând.

Administrația companiei a dispus anul trecut întocmirea unui raport care să arate care este situația exactă a condițiilor de lucru de la nivelul carierelor miniere și de la sucursalele electrocentrale. Se are în vedere în special capitolul sănătate și securitate în muncă.

Complexul Energetic Oltenia a făcut în ultimii an obiectul mai multor controale din partea inspectorilor de muncă, în urma unor accidente, în special în cariere. De asemenea, au fost și câteva decese chiar la locul de muncă în cursul anului trecut și chiar în debutul acestui an. Salariații companiei au arătat în repetate rânduri faptul că în ultimii ani condițiile de muncă sunt din ce în ce mai proaste. Sunt probleme cu drumurile, echipamentele folosite, serviciile de transport, numărul redus de personal în anumite compartimente și altele.

Vor propune măsuri

Toate aceste neajunsuri influențează starea de sănătate a personalului, care este din ce în ce mai bolnav. Raportul va arăta situația „la zi” a companiei din punctul de vedere a respectării condițiilor de siguranță și sănătate la locul de muncă. Nu este pentru prima dată când administrația Complexului Energetic Oltenia întocmește astfel de rapoarte. Înaintea pandemiei de coronavirus a mai fost întocmit un astfel de document. Problema este că neajunsurile identificate nu au fost eliminate în totalitate. Mai mult, unele probleme s-au acutizat.

La un moment dat, administrația colosului energetic a anunțat că va implementa un program de verificare periodică a stării de sănătate a celor 11.000 de salariați. De altfel, există o colaborare cu societatea Medserv Min Târgu Jiu, deținută chiar de către Complexul Energetic Oltenia. Firma asigură servicii în cadrul cabinetelor medicale existente în anumite puncte de lucru. Pe de altă parte, compania are un Plan de restructurare care prevede ca în 2026 să mai rămână numai 4.500 de angajați, prin investiții în capacități noi și închiderea de cariere miniere și grupuri energetice pe bază de cărbune.

Exit mobile version