Acasă Local Gorj Taxi social la Târgu Jiu pentru persoanele în scaun rulant

Taxi social la Târgu Jiu pentru persoanele în scaun rulant

Taxiul este folosit numai de persoanele cu dizablități
Taxiul este folosit numai de persoanele cu dizablități

Persoanele cu dizabilități au la dispoziție la Târgu Jiu un taxi social. Transportul folosește un vehicul adaptat cu o rampă pentru accesul scaunelor rulante.

Serviciul de tip taxi social se bazează pe un proiect al unei asociații din Târgu Jiu care a accesat fonduri europene. Beneficiarii nu achită cursele, dar trebuie ca deplasarea să aibă loc doar pe raza municipiului Târgu Jiu. Taxiul social pentru persoanele imobilizate în scaunul rulat este o inițiativă a Asociației Servim Comunitatea.

Vehiculul adaptat va fi prezentat vineri, la ora 11,00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități. Prin intermediul proiectului asociația a achiziționat un autoturism nou marca Dacia Dokker pe care l-a adaptat corespunzător printr-o firma de specialitate, cu rampă de acces pentru persoane în scaun rulant. De asemenea, a fost angajat un șofer pentru asigurarea transportului adaptat, de luni până vineri, 8 ore pe zi.

Au bani doar până în iunie 2022

Organizatorii au fonduri asigurate pentru salariul șoferului și pentru combustibil doar până în luna iunie 2022. Se caută sprijin pentru ca taxiul social să funcționeze și după jumătatea anului viitor.

„Dorim în acest fel să informăm persoanele cu dizabilități și membrii comunității de existența acestui serviciu care deservește categoria persoanelor cu dizabilități ce întâmpină greutăți în a se deplasa în vederea participării la viața socială, deplasare la Comisia de evaluare a persoanelor cu dizabilități, la spital, cabinete medicale, la centre de zi pentru persoane cu dizabilități, etc. Asociația Servim Comunitatea a fost înființată în anul 2020 în cadrul proiectului Antreprenoriat Social, Progres, Echitate Respect (www.servim-comunitatea.ro). Suntem un grup de persoane, unii dintre noi cu dizabilități, și dorim ca prin serviciul social de transport de tip taxi adaptat persoanelor cu dizabilități să creștem calitatea vieții persoanelor cu dizabilități din orașul și județul nostru. Au fost solicitări și pentru transport la spitale din alte județe, dar nu ne permitem acest lucru”, a declarat Daniel Andrei manager proiect.

Taxiul social poate fi solicitat gratuit de către persoanele cu dizabilități la numărul de telefon 0772.22. 33.44.

Exit mobile version