Acasă Local Gorj Zeci de angajați ai CEO, în izolare din cauza COVID

Zeci de angajați ai CEO, în izolare din cauza COVID

Complexul Energetic Oltenia are 11.000 de salariați
Complexul Energetic Oltenia are 11.000 de salariați

Doar 25% dintre cei 11.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt vaccinați împotriva coronavirusului și zeci sunt în izolare din cauza COVID.

Potrivit lui Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, cele mai multe persoane vaccinate sunt din cadrul salariaților TESA. În momentul de față, peste 20 de salariați sunt în carantină la domiciliu, din cauză că au fost infectați cu coronavirus sau sunt contacți ai unor persoane infectate cu coronavirus.

În toate cazurile au fost luate măsuri de dezinfecție, având în vedere că sunt câteva cazuri depistate chiar la sediul Executiv al CEO, din Târgu Jiu. Daniel Burlan a precizat că vor fi luate în continuare măsuri pentru a preveni răspândirea COVID. Vor fi decalate schimburile și nu va mai fi făcută prezența în sălile de apel. Rapoartele vor fi transmise audio. De asemenea, transportul salariaților se va face prin respectarea măsurilor din pandemie, respectiv un număr mai mic de călători. Șefii companiei susțin că angajații primesc periodic și măști de protecție.

CEO verifică și poluarea la termocentrale

În același timp, gradul de poluare la termocentralele Complexului Energetic Oltenia va fi verificat în perioada următoare. Au fost alocate în acest sens fonduri pentru Termocentrala Rovinari, iar în prezent este în derulare o licitație pentru Sucursala Electrocentrale Craiova II.

La nivelul termocentralelor este obligatoriu ca an de an să fie întocmit un Raport cu noxele emanate și în special cantitatea de CO2. Determinarea exactă a nivelului de poluare este importantă pentru stabilirea numărului de certificate de CO2. Complexul Energetic Oltenia este obligat să achite an de an certificate de CO2, în funcție de cantitatea de energie electrică produsă, precum și de cantitatea de noxe. Cheltuielile cu certificatele de CO2 atârnă greu în bugetul companei, iar în ultimii doi ani societatea a beneficiat de ajutoare de stat. Craiova 2 va ieși din CEO în 2023 și va f preluată de o nouă companie din care vor face parte Consiliul Local Craiova și CEO.

Exit mobile version