Acasă Local Gorj Cine va beneficia de condiții speciale de muncă la CEO

Cine va beneficia de condiții speciale de muncă la CEO

Se verifică toț salariații CEO din producție
Se verifică toț salariații CEO din producție

Sindicatele și administrația de la nivelul Complexului Energetic Oltenia vor trebui să semneze un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru condițiile speciale de care vor beneficia o parte a salariaților.

Potrivit liderilor Federației Naționale Mine Energie, Actul Adițional va trebui să cuprindă toate meseriile și chiar nominal persoanele care vor beneficia de condiții speciale de muncă, după data de 19 august, când intră în vigoare noua Lege a pensionării.

Aceasta a fost modificată printr-un act normativ care scade vârsta de pensionare și la nivelul Complexului Energetic Oltenia la 52 de ani, prin introducerea de condiții speciale de muncă pentru lucrătorii din zona de producție. Este necesar ca toate persoanele care vor beneficia de condiții speciale de muncă să fie clar stabilite, având în vedere că de la 1 septembrie Complexul Energetic Oltenia va trebui să plătească la bugetul de stat o contribuție de 8%.

Cum văd sindicatele viitorul CEO?

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia este de părere că asupra companiei sunt atacuri din partea unor grupuri de interese care vor destabilizarea societății, din diferite motive. În opinia lui Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, se dorește închiderea cât mai rapidă a capacităților pe bază de cărbune pentru a fi preluate de alte părți interesate.

Pârvulescu este convins că țara noastră nu va putea să renunțe la capacitățile de producere a energiei electrice pe bază de cărbune și va apela la acestea și în anii următori. Problema este ale cui vor fi grupurile pe cărbune. Exemplul dat este cel al Termocentralei de la Mintia care mai putea produce energie electrică. Toți angajații au plecat însă, iar statul ridică acum din umeri că nu mai are surse pentru producerea de curent electric.

Potrivit lui Dumitru Pârvulescu, noua lege a pensionării va destabiliza activitatea Complexului Energetic Oltenia. „Oamenii nu mai pot fi convinși să rămână, mai ales ce care îndeplinesc toate condițiile să iasă la pensie. A fost un interes și cu această lege. La nivelul companiei vor fi mari mutații de personal. Vor fi multe puncte de lucru descoperite în urma pensionărilor masive. Va fi necesar ca oamenii să fie mutați dintr-o parte în alta, să nu fie sincope în desfășurarea activității.”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Exit mobile version