Acasă Local Gorj CEO toacă bani cu Termocentrala Chișcani, închisă de 8 ani

CEO toacă bani cu Termocentrala Chișcani, închisă de 8 ani

Termocentrala Chișcani din Brăila
Termocentrala Chișcani din Brăila

Complexul Energetic Oltenia(CEO) continuă să investească în Termocentrala de la Chișcani care nu produce nimic, decât pierderi.

Compania a preluat termocentrala în 2013 și de atunci au fost cheltuite zeci de milioane de lei pentru salarii, întreținere, taxe și altele. Sucursala Electrocentrale a fost preluată de Complexul Energetic Oltenia în contul unei datorii, însă afacerea nu a fost viabilă decât pentru cel care a scăpat de grupurile pe gaze nefuncționale și nu a mai plătit debitele către Complexul Energetic Oltenia. Mai mult decât atât compania cu sediul în Gorj a mai dat și bani pentru a pune mâna pe termocentrala pe gaze naturale. Afacerea s-a dovedit păguboasă însă, având în vedere că nu a funcționat și nu a produs vreun megawat. În continuare sunt alocate fonduri pentru acoperirea unor cheltuieli. Este cazul unei achiziții recente care vizează servicii de verificare, întreținere și reparare instalație de limitare si stingere a incendiilor (hidranți interiori), pentru Sucursala Electrocentrale Chişcani.

Preluată în contul unei datorii de 30 de milioane de lei

Unitatea a fost preluată de Complexul Energetic Oltenia de la Electrocentrale Grup SA în contul unei datorii de 30 de milioane de lei. A mai și rămas un rest de plată pentru grupurile energetice pe gaze de la Chișcani.

După ce ani de zile a produs pierderi și a consumat resurse, o instanță de judecată a stabilit că preluarea nu s-ar fi produs în condiții legale. Ulterior, acționarii Complexului Energetic Oltenia au luat act de decizia respectivă, la începutul acestui an. A urmat pandemia de coronavirus și o hotărâre cu privire la soarta SE Chișcani nu a mai fost luată.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că va fi realizat un audit și va fi pus la punct un model de acord. Acesta va fi propus spre semnare șefilor Electrocentrale Grup SA. Societatea respectivă ar urma să admită faptul că termocentrala de la Brăila aparține Complexului Energetic Oltenia și va putea fi scoasă la vânzare. Nu se știe însă când se va întâmpla acest lucru. Termocentrala continuă să consume bani fără să producă nimic.

Exit mobile version