Acasă Local Gorj Gorj: Toate locurile la ATI în spitalele COVID din județ sunt ocupate

Gorj: Toate locurile la ATI în spitalele COVID din județ sunt ocupate

Cosmin Pistol, prefectul de Gorj
Cosmin Pistol, prefectul de Gorj

Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în județul Gorj. Este vorba inclusiv de numărul celor care sunt internați în secțiile COVID și ATI COVID.

După mai multe luni, marți s-a trecut de 50 de cazuri de coronavirus noi depistate în 24 de ore și 44 reconfirmate. Potrivit prefectului de Gorj, Cosmin Pistol, în zilele următoare se va decide dacă va fi crescut numărul de paturi în unitățile medicale în care sunt internați pacienți cu coronavirus. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a luat deja hotărârea să crească numărul de paturi, după ce în ultimele două săptămâni a crescut și numărul de pacienți. În momentul de față sunt ocupate 37 de paturi din 74 disponibile la nivelul unității spitalicești din Târgu Jiu,. Din păcate toate cele 12 paturi de la ATI COVID sunt ocupate și este vorba de cazuri grave de coronavirus.

Nu mai sunt locuri la ATI COVID

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a declarat că secții ATI COVID sunt în patru spitale din județ. Este vorba de 27 de paturi și toate sunt ocupate.

„Am pornit o campanie de vaccinare, dar lucrurile nu stau atât de bine la nivelul județului Gorj. Avem o incidență de 2 la mie la nivelul municipiului Târgu Jiu și de 1,41 la nivelul județului Gorj. Sunt niște cifre, dar cel mai grav este în zona spitalelor, unde numărul de bolnavi internați cu COVID a crescut. Avem acum doar 100 de locuri disponibile în toate cele 4 unități spitalicești pentru pozitivi și 50 de locuri pentru suspecți. La ATI totul este ocupat. Nu este deloc bine. Am discutat cu managerii de spitale. Spre sfârșitul săptămânii facem o analiză și decidem sau nu creșterea numărului de locuri în spitale. Sunt cazuri din ce în ce mai grave. Este o răspândire a virsului într-un ritm mai alert. Avem 19 centre propuse și mai avem două de deschis: Bălești și Novaci. În rest, totul este funcțional”, a declarat Cosmin Pistol, prefectul județului Gorj. În Gorj au fost vaccinate aproape 27.000 de persoane.

Vor fi două centre pentru vaccinarea profesorilor

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat că la nivelul județului campania de vaccinare a profesorilor va debuta miercuri. Se pregătesc două centre speciale. Unul ar urma să fie la Bumbești-Jiu și altul la Târgu Jiu. Problema este că ultimul programator arată că doar jumătate dintre salariații din învățământul preuniversitar doresc să se vaccineze.

Este vorba de profesori, personal nedidactic și personal didactic auxiliar. Până în momentul de față, din totalul angajaților din învățământul preuniversitar din Gorj, respectiv peste 5.300 de persoane, au fost vaccinate numai 840 de persoane. Defalcat, din cei peste 3.900 de profesori, sub 700 s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Exit mobile version