Acasă Actualitate Spitalul Județean va renunța la magazia pentru care a primit cinci amenzi...

Spitalul Județean va renunța la magazia pentru care a primit cinci amenzi din partea ITM

Spitalul Județean a fost amendat de ITM pentru condițiile din magazie

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va renunța la magazia pentru care a primit cinci amenzi din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Magazia era plină de mucegai și aici erau păstrate în condiții improprii materiale sanitare și reactivi pentru analize, precum și alte bunuri. Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a angajat o firmă de proiectare care să realizeze documentația necesară în vederea modernizării magaziei Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, din strada Unirii, la Pasarelă. Proiectul vizează construirea, reabilitarea și modernizarea completă a spațiului respectiv, astfel încât să ofere condiții optime pentru depozitarea materialele necesare în desfășurarea activității medicale.

Noua magazie va avea o suprafață totală de 300 de metri pătrați și va fi compartimentată în așa fel încât să poată îndeplini normele legale la depozitare. Vor exista spații pentru depozitarea dezinfectanților, a materialelor de curățenie și consumabile; spații pentru materialele de întreținere și a materialelor inflamabile și explozive. Vor și și camere frigorifice, pentru depozitarea ambalajelor și a centralei termice. Personalul va beneficia de baie cu duș și grup social. Pardoselile vor fi acoperite cu linoleum antistatic și antibacterian.

Cinci amenzi de la ITM în octombrie anul trecut

Este de amintit că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost sancţionat în luna octombrie a anului trecut de către Inspectoratul pentru Protecţia Muncii Gorj cu cinci amenzi, în cuantum total de 22.000 de lei. Inspectorii au depistat nereguli grave în privinţa modului de depozitare a produselor şi substanţelor în magazia unităţii. Pe lângă amenda aplicată, reprezentanţii ITM Gorj au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazie din cauza condiţiilor improprii.

„Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase într-o magazie improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul care deţine clădirea a fost sancţionat cu cinci amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, deficienţele constatate privind defecte la acoperişul depozitului, improvizaţii la instalaţia electrică, măsuri deficitare în caz de incendiu şi al depozitării agenţilor chimici“, a declarat la vremea respectivă Neli Matei, purtător de cuvânt ITM Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version