Acasă Actualitate Câștigătorii Atelierului Național de poezie „Serile la Brădiceni”

Câștigătorii Atelierului Național de poezie „Serile la Brădiceni”

Sorin Lavric

Cea de-a XXIV–a ediție a Atelierului național de poezie „Serile la Brădiceni” desfășurată online și-a desemnat câștigătorii. Premiul național de poezie în sumă de 1.000 lei, atribuit unui poet român consacrat acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj a fost câștigat de către Horia Gârbea. El este un autor de cărți științifice, poet, dramaturg, prozator, traducător român. Este doctor în inginerie, conferențiar doctor la Universitatea de Stiinte Agronomice și Medicina Veterinara Bucuresti și redactor Luceafarul de Dimineața.

Horia Gârbea este membru al Consiliului Ununii Scriitorilor din Romania, preedinte secția de poezie Filiala Bucuresti a USR, membru în Comitetul Director al USR și membru în Comisia de Monitorizare, Suspendare și excludere a USR.

Premiul pentru critică

Premiul Național pentru critica poeziei în sumă de 1000 lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de către Sorin Lavric. El este scriitor, traducător român. Este absolvent al Facultății de Medicină (1993) și al Facultății de Filosofie (1996), doctor în filosofie în 2005 , este preşedintele „Centrului de Studii Constantin Noica“ și directorul de Programe Interne al Uniunii Scriitorilor din Romania . În 1997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ține cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie București, a căror tematică este axată pe filozofia lui Constantin Noica. În prezent este redactor al revistei România literară.

Atelierul național de poezie a fost propus și inițiat de managerul CJCPCT Gorj Ion Cepoi în 1997. Atelierul dedicat poeziei s-a organizat online anul acesta, în contextul crizei generate de COVID-19. Organizatorii Atelierului Național de Poezie “Serile la Brădiceni” au fost Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Asociația cultural literară “Serile la Brădiceni”.

Exit mobile version