Acasă Actualitate Fata bătută, consiliere din partea unui psiholog al DGASPC Gorj

Fata bătută, consiliere din partea unui psiholog al DGASPC Gorj

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a demarat o anchetă în cazul fetei, de 13 ani, din Târgu Jiu, bătută cu violență de alte tinere minore. Imaginile au ajuns pe rețele de socializare și au intrat și în atenția polițiștilor. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, victima a beneficiat de asistență de specialitate:

„În după-amiaza zilei de duminică, 06.09.2020, Poliția Municipiului Târgu-Jiu, a solicitat participarea unui psiholog din cadrul DGASPC Gorj la audierea minorelor implicate în incidentul care a apărut în mediul online și în mass-media. Imediat, psihologul instituției noastre s-a deplasat la sediul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, oferind suport psihologic pe tot parcursul audierilor. Cu această ocazie, instituția noastră s-a autosesizat cu privire la acest caz, urmând ca începând din dimineața zilei de luni, 07.09.2020, să întreprindă o anchetă de evaluare a situației socio-familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în incident. Ancheta va fi efectuată de o echipă multidisciplinară formată din psiholog, asistent social și consilier juridic. În funcție de constatările efectuate, se vor întreprinde măsurile legale ce se impun.”, confom Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Anchetă din partea IPJ Gorj și verificări la ISJ

Este de precizat că polițiștii gorjeni au început duminică o anchetă, după ce tânăra, de 13 ani, a fost bătută de alte trei fete minore. Imaginile extrem de violente au fost postate pe rețelele de socializare. Fata, de 13 ani, este pusă în genunchi, lovită cu picioarele, umilită și trasă de păr. Fetele care apar în imagini au fost deja identificate de polițiști și sunt audiate la această oră, alături de părinți. „În cursul zilei de duminică, având în vedere imaginile apărute în spațiul public pe o rețea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj dispunând efectuatarea de verificări.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 și 14, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violență asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele două tinere care ar fi exercitat acte de violență au fost aduse la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, fiind însoțite de către părinți, în vederea audierii. Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.”, potrivit IPJ Gorj. Și Inspectoratul Școlar Județean Gorj face verificări în acest caz.

Exit mobile version