Acasă Local Gorj UM Sadu nu a primit cele 5 milioane de dolari pentru investiții

UM Sadu nu a primit cele 5 milioane de dolari pentru investiții

Uzina Mecanică Sadu de la Bumbești-Jiu are 1.000 de salariați
Uzina Mecanică Sadu de la Bumbești-Jiu are 1.000 de salariați

Uzina Mecanică (UM) Sadu, de la Bumbești-Jiu, județul Gorj, nu a mai primit baniii promiși pentru investiții. Suma ar fi trebuit să fie alocată de Ministerul Economiei. Este vorba de circa 5 milioane de dolari, echivalentul în lei.

Constantin Tănăsoiu, directorul Uzinei Mecanice Sadu, a declarat că până la începutul lunii viitoare în conturile companiei producătoare de muniție și armament va fi virată suma promisă de ministerul de resort. Banii vor ajunge la societate sub forma unei majorări de capital.

Interesant este că, deși așteaptă banii pentru investiții, acționarii Uzinei Mecanice Sadu au votat la jumătatea acestei veri împotriva unui plan care viza reducerea arieratelor și împotriva realizării investițiilor.

Nu știu ce s-a votat în AGA de la UM Sadu. Mai este și AGA la nivel de minister sau de Romarm. Este o problemă veche cu amânarea reducerii arieratelor. de ani de zile se tot amână. Reducerea arieratelor nu are legătură cu investițiile. Acum s-au aprobat liste de investiții, avem și bugetul aprobat cu unele sume de bani în contul societății, a declarat Constantin Tănăsoiu.

Mai sunt decizii de luat la Ministerul Economiei

Constantin Tănăsoiu a declarat că, din diferite motive, banii de investiții nu au mai ajuns la Uzina Mecanică Sadu. Mai sunt decizii de luat la nivel de Compania Romarm și Ministerul Economiei.

Este vorba de 5 milioane de dolari. Au venit aprobările de la minister. Trebuie parcurse anumite proceduri. Am aprobat noi în AGA, urmează CA la Compania Romarm și apoi AGA la Ministerul Economiei. Banii vor ajunse sub forma unei majorări de capital. Eu știu, în vreo zece zile. Noi am făcut majorarea de capital și așteptăm banii. S-au făcut demersuri și pentru cumpărarea unor utilaje. Este unul pentru sculărie, știind că vin banii. Când totul este perfectat și avem banii la unitate, urmează să le și plătim și să ne ajungă la UM Sadu, a mai declarat directorul UM Sadu.

Arierate de 60 de milioane de lei

În prezent, situația financiară a Uzinei Mecanice Sadu este la limită. Arieratele au ajuns la 60 de milioane de lei. De ani de zile se vorbește despre un plan privind reducerea arieratelor sau ștergerea acestora. Ajutorul promis de ministerul de resort nu s-a mai concretizat.

Se poate vedea pe site că stăm rău cu arieratele. Noi anul trecut am închis cu un plus mic. Am ieșit din zona de minus. Anul 2020 suntem programați tot pe plus. Anul acesta avem ceva contracte, mai supraviețuim. Noi avem datoriile istorice. Nu avem de unde să reducem datoriile de 60 de milioane de lei. S-a tot vorbit de reducerea datoriilor, dar doar vorbit.Este o povară pentru noi de la un an la altul“, a mai declarat managerul Uzinei Mecanice de la Bumbești-Jiu.

Eugen Măruță

Exit mobile version