Acasă Local Gorj Acțiune de ecologizare „Let`s Do It, Romania!“, pe 28 septembrie

Acțiune de ecologizare „Let`s Do It, Romania!“, pe 28 septembrie

Acțiune de ecologizare „Let`s Do It, Romania!“, pe 28 septembrie
Acțiune de ecologizare „Let`s Do It, Romania!“, pe 28 septembrie

Gorjenii sunt invitați la o campanie de curățenie generală. Consiliul Județean Gorj prin Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, alături de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj și Garda de Mediu -Comisariatul Județean Gorj, va organiza pe 28 septembrie campania de ecologizare „Let`s Do It, Romania!“, la nivel local.

Potrivit lui Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, în acest an, activitatea de voluntariat de strângere a deșeurilor în scopul păstrării unui mediu curat se va derula pe raza întregului județ. Luis Popa a mai spus că în ziua desfășurării activității, participanților li se vor distribui, gratuit, saci și mănuși, urmând a fi informați cu privire la modalitățile și punctele de colectare pentru fiecare zonă în parte.

11.000 de voluntari anul trecut

Directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, Luis Popa, a mai declarat că desfășurarea și organizarea „Let`s Do It, Romania!“ în toamna anului trecut a avut ca rezultat, în județul Gorj, colectarea și depozitarea a 55.000 de saci cu deșeuri, fapt care a dus la clasarea pe locul al patrulea a SJGDAS Gorj la nivel național. La acțiunea de anul trecut au participat 11.000 de voluntari. De altfel, Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj a și fost premiat la nivel național pentru modul în care a organizat acțiune, cât și pentru rezultatele acesteia.

Alături de Garda de Mediu

Gheorghe Sanda, șeful Gărzii de Mediu Gorj, a spus că și angajații instituției pe care o conduce vor participa la acțiunea de ecologizare. Garda de Mediu Gorj nu are însă decât zece salariați. Toți vor fi mobilizați la campania de ecologizare. Gheorghe Sanda a precizat că sunt multe zone din județ unde este nevoie de ample acțiuni de eliminare a deșeurilor și de igienizare. Vina o poartă atât unii locuitori ai județului certați cu bunul simț, cât și unii turiști care abandonează deșeuri în natură și nu le depun în locuri special amenajate. La nivel județean au loc controale și se ține legătura cu primăriile, care au obligația să verifice dacă pe raza localităților sunt depozite necontrolate de gunoi.

Informații pentru cei interesați

Pentru cei care vor să devină voluntari există mai multe variante de înscriere:

  • online, pe pagina https://letsdoitromania.ro/;
  • la sediul primăriei din localitatea în care locuiesc;
  • la sediile Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Agenției pentru Protecția Mediului Gorj sau Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Gorj.

În același timp, de pe pagina de web www.letsdoitromania.ro, se poate descărca gratuit aplicația „Trashout“, unde pot fi raportate zonele cu deșeuri din județ, urmând ca pe data de 28 septembrie ariile luate în monitorizare să fie ecologizate.
Deșeurile menajere colectate din toate zonele județului vor fi transportate și depozitate, gratuit, de către operatorii de salubrizare implicați. Începând cu anul 2019, Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj devine organizator județean al campaniei, ca urmare a încheierii unui acord de parteneriat cu Asociația „Let`s Do It, Romania!“, în calitate de organizator național.

Exit mobile version