Acasă Local Gorj Lipsa investiţiilor, cauza problemelor pe râul Tismana

Lipsa investiţiilor, cauza problemelor pe râul Tismana

Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj s-a reunit ieri
Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj s-a reunit ieri

Prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu, a convocat ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj pentru evaluarea pagubelor produse de situaţiile de urgenţă generate de inundaţiile din ultima perioadă. Cele mai mari pagube s-au produs în orașul Tismana, în cătunul mahala, la Pocruia și în centrul orașului Tismana, acolo unde mașinile poliției s-au aflat sub ape în urma revărsării râului din apropiere. La ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Gorj au participat șefii principalelor servicii deconcentrate și câțiva primari din comunele și orașele afectate, inclusiv edilul din Tismana. O comisie formată din specialiști de la nivel local și județean a evaluat pagubele produse de inundațiile din ultimele săptămâni. Vor fi elaborate două proiecte distincte de hotărâre de guvern pentru acordarea de sprijin financiar. Un proiect de hotărâre va viza alocarea sumei de 84.000 de lei pentru Primăria Tismana, astfel încât să fie realizate lucrări de reparații, iar al doilea proiect va avea ca obiectiv alocarea sumei de 5.000 de lei pentru investiții pe râul din Tismana. A fost inclusiv cod portocaliu de inundații pe râul Tismana, pe 6 iunie, și s-au înregistrat în 30 de minute și 70 de litri de apă pe metrul patrat în localitate.

Nu s-au făcut investiții pe râul Tismana

Ion Călinoiu, șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a declarat că pe râul Tismana nu au fost făcute investiții în ultimii ani. Va fi propus un program care va urmări eliminarea eroziunilor prin lucrări hidrotehnice, protejarea malurilor în cazul creșterii debitelor. Râul Tismana străbate orașul pe o distanță de 5 kilometri. Ion Călinoiu a declarat că vor fi realizate investiții pe toată lungimea râului Tismana, astfel încât să fie evitate situațiile de urgență. Directorul Serviciului pentru Gospodărirea Apelor Gorj a mai spus că a fost făcută o evaluare și urmează să fie realizate investiții din sumele identificate în bugetele locale. Lucrările vor fi demarate chiar din acest an, a mai declarat Ion Călinoiu.

Sute de persoane, afectate

La rândul său, Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj, a precizat că va fi vorba de o investiție distinctă realizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj. De asemenea, va exista alt proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea sumei de 84.000 de lei pentru ca autoritatea locală să efectueze lucrările necesare în vederea eliminării efectelor produse de inundații. Marian Slivilescu, primarul din Tismana, a spus că va fi nevoie de sumele de la guvern, întrucât la nivel local nu sunt bani. În Tismana a fost afectată, în principal, o zonă în care sunt 99 de case, cu un total de 300 de gospodării. Sunt astfel necesare reparații la drumurile locale modernizate și nemodernizate, pe o lungime totală de 3,7 kilometri.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version